Pisa - Heel Gewoon (1984)

Label: EMI

1. De Gewone Man (4:00)
  2. Ja, de Poen Is Goed (3:05)
  3. Kraan en Ko (2:00)
  4. Je Ne le Me (3:50)
  5. Videoclip (2:45)
  6. Tinus Trucker (2:05)
  7. Kleinkunst Uit de Muur (2:45)
avatar van Saldek
Als je toen de hillarische tv-serie 'Pisa' volgde dan is dit echt een 'must-have', al is het maar voor de nostalgie. Het mooiste nummer vind ik toch wel de cover van Dolly Parton : 'Ja, de poen is goed', waar ze elkaar afzeiken dat er geen spat overblijft, maar samen zijn voor het geld. Leuk. 3*

avatar van Kos
Kos
'Maatje 42.....42..'

echt te erg dit. .

avatar van kaztor
20 minuten?

Dit is dan toch geen regulier album...

Kraan & Ko was trouwens steengoed!

Toen waren de heren nog in topvorm. Als je kijkt hoe Harry zich tegenwoordig manifesteert. Triest. De cover is inderdaad gewe3ldig. Twee D-artiesten die tot elkaar gedwongen zijn. Maar kijk eens naar de brille van een nummer als Videoclip dat precies de essentie weergeeft van dit fenomeen. Je Ne Me Le was precies de vinger leggen op het raadselachtig succes van Hoempa-orkest The Shorts. Tinus Trucker met als aanleiding de TV-serie Transport wasook een topper. Kraan en Ko is me net te puberaal daar waar de lifster nog origineel was.
En de gewone man blijft voor mij het ultieme Pisa-gevoel.