menu

Gary John Barden - Past and Present (2004)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Escape

  1. Armed and Ready (3:24)
  2. Feels Like a Good Thing (3:38)
  3. Looking Out for Nowhere (3:56)
  4. Tales of Mistery (4:59)
  5. Victim of Illusion (3:57)
  6. Ready to Rock (4:04)
  7. Looking for Love (4:16)
  8. On and On (4:09)
  9. I'm Gonna Make You Mine (4:35)
  10. Red Sky (4:40)
  11. Walk the Stage (4:31)
  12. Present and the Past (0:58)
totale tijdsduur: 47:07
zoeken in:
avatar van Sir Spamalot
3,5
Gary John Barden mag dan zijn volledige naam zijn maar Gary Barden is vooral bekend als één van de zangers van The Michael Schenker Group, waar hij niet altijd hoge ogen gooide in zijn jonge jaren. Ik noemde hem vaak de net-niet-zanger gezien zijn strubbelingen met de hoge noten als jonge snaak maar de oudere bard laat die hoge noten weg, tot mijn tevredenheid.

De naam is al gevallen: Michael Schenker, mijn favoriete gitarist. Dezelfde naam zorgt ook voor de herkomst van de nummers op dit album. In chronologische volgorde gaat het om drie albums van The Michael Schenker Group, vijf nummers van het eerste album The Michael Schenker Group (1980), drie van het tweede album M.S.G. (1981), drie van het vierde album Built to Destroy (1983) om af te sluiten met het korte en nieuwe Present and the Past dat tekstueel druipt van de nostalgie.

Nu ga ik goed op mijn woorden letten... Ik vond dit geen onverdeeld prettige ervaring en dan heb ik het niet over het gemis aan de solo's van de meester zelve, Michael Schenker, maar over de alternatieve versies van songs die mij doen verlangen naar de originele versies. Ik geef toe dat het eens iets anders is want klakkeloos naspelen levert ook geen meerwaarde op. Een aantal gitaristen speelt hierop waarvan Michael Voss de bekendste mag zijn. Sommige achtergrondzang doet mij fronsen, sommige instrumentatie evenzeer zoals bijvoorbeeld de korte blaaspartijen op Ready to Rock. Lef heeft Mr. Barden wel en zijn zang hierop vind ik echt goed. Knap vind ik ook de versie van Red Sky.

Slecht is het zeker niet ingespeeld , ik vind dit eerder een plaat waar niets moet en alles kan. Zolang je dit in gedachten houdt, valt het mee, rekening houdend met de redelijk semi-akoestische inslag van dit album. Eens dit album voorbij is, dwalen mijn gedachten af naar het ijzersterke livealbum The 30th Anniversary Concert uit 2010 van, juist ja, The Michael Schenker Group, tevens met Gary (John) Barden.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:57 uur

geplaatst: vandaag om 15:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.