Liesbeth List - Foto (1974)

Label: Philips

1. Foto (3:48)
  2. Iemand Die van Je Houdt (2:54)
  3. Zo Liet Je Mij Alleen (4:26)
  4. De Weg Naar de Maan (3:44)
  5. Net Als Zij (2:52)
  6. Te Veel Te Vaak (3:42)
  7. Kinderen een Kwartje (4:00)
  8. Ik Ben een Zomernacht (3:43)
  9. Ik Was Te Jong (2:48)
  10. Ik Ben Zo Gelukkig bij Jou (3:46)
  11. Liefdesleed (2:52)
  12. Je Gaat Wanneer Je Wilt (4:37)
Pieter Paal
Ik ken dit album niet, maar 'Kinderen een kwartje' kwam in die tijd op de radio regelmatig voorbij.

avatar van Madjack71
Ik heb niet zo veel met Liesbeth List, maar hier staan wel een paar mooie vertolkingen op...Zo Liet Je Mij Alleen, Te Veel Te Vaak en een van haar bekendste nummers; Kinderen een KWartje, wat een beetje misstaat t.o.v. de rest van het album. Maar de combinatie met Shaffy heeft m.i. toch mooiere nummers opgeleverd. Daarnaast heeft ze in de verste verte niet de flair en charisma van een Shaffy. Wat ze wel heeft is hetzelfde kapsel al zo'n 40 jaar.

Ik mis deze nog in mijn platenkast, maar als ik gaaf exemplaar tegenkom in mijn kringloop-speurtochten zal ik hem zeker meenemen!

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Heel curieuze plaat van List, track nr. 10 is wel geslaagd. Dat is een cover van I never had it so good, van Paul Williams, die helaas te weinig mensen hier kennen...

Intussen staat deze plaat bij de andere List-albums, maar ik vind hem veel minder markant dan bijvoorbeeld het album Pastorale. Toch een sfeervolle plaat.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Maar de combinatie Hans van Hemert/List/Cees Nooteboom werkt helaas niet voor mij.

avatar van B.Robertson
Moet qua verkoop wel een succes zijn geweest, maar in mijn beleving blijft het artistiek gezien achter bij andere albums. Met name die B-kant, nr. 10 uitgezonderd, deed me niet veel. Zal het album ooit weer een keer draaien. Iemand Die van Je Houdt moet vrij stevig voor haar doen zijn en Zo Liet Jij Mij Alleen vind ik ook goed. Te Veel Te Vaak is de andere hitsingle van het album.