Emmylou Harris - Duets (1990)

Country / Roots
Label: Reprise

1. The Price I Pay (2:59)

met Desert Rose Band

2. Love Hurts (3:40)

met Gram Parsons

3. That Lovin' You Feelin' Again (4:00)

met Roy Orbison

4. We Believe in Happy Endings (3:36)

met Earl Thomas Conley

5. Thing About You (3:53)

met Southern Pacific

6. Star of Bethlehem (2:45)

met Neil Young

7. All Fall Down (3:20)

met George Jones

8. Wild Montana Skies (4:06)

met John Denver

9. Green Pastures (3:09)

met Ricky Skaggs

10. Gulf Coast Highway (3:10)

met Willie Nelson

11. If I Needed You (3:36)

met Don Williams

12. Evangeline (3:12)

met The Band

EVANSHEWSON
Mijn favoriete countryzangeres in duet met verschillende van mijn favoriete artiesten.

jawadde zeg ik dan. En een plaat waar je tegelijk Gram Parsons, Roy Orbison en the dinosaur of rock (NY) kunt op horen is toch iets biezonders.

Hele mooie uitvoeringen van songs, een plaatje om te koesteren.
Wat ik dan ook doe.
Maar ons Emmylouken kan weinig verkeerds bij mij zulle!

avatar van buckingham
Stuk voor stuk mooie duetten. Zit geen zwak nummer bij. Met natuurlijk de allerbeste vertolking van Love hurts wat mij betreft.

avatar van Twinpeaks
Mijn Emmylou collectie maar een beetje uitgebreid afgelopen weekend . Fijne plaat en eigenlijk allemaal prima songs .Het mooie van Harris haar stem is ,dat hij eigenlijk bij iedere duet partner wel kan. Het melancholische van Orbison tegenover het knauwerige van Young en Nelson. Het voegt allemaal prima . 4 sterren .

Wat mij betreft eigenlijk niet minder dan belachelijk dat dit album niet eens de 4 sterren aantikt.........Zou graag een goede onderbouwing voor een lager uitgebracht cijfer zien.
In zijn genre muzikaal gezien prima en ook qua productie namelijk. Veronderstel daarom dat de lage score het resultaat is van uitgebrachte stemmen door mensen die simpelweg niet van deze zangeres of het genre houden.

avatar van gaucho
Ik ben normaal gesproken niet zo van de duetten, maar dit is een moie verzameling songs die in alle gevallen geslaagd uitpakken. Eens met Twinpeaks dat de stem van Emmylou eigenlijk bij alle duetpartners goed past. Die partners zijn heel verschillend, maar ik vind dit toch een mooi samenhangend geheel, ook al zijn het duetten uit verschillende tijdvakken.

Ik ga ook mee met Draakje1968: vier sterren is dit album wel waard. Puur luistergenot voor in de luie stoel. Sterretjes bij The price I pay en Love hurts. De derde ster is nog lastig, maar die gaat naar het duet met John Denver, dat ik net iets hoger aansla dan da van Neil Young. Ik geloof het bijna zelf niet als ik dit schrijf, maar toch is het zo.

avatar van potjandosie
slechts 2 "nieuwe" nummers op deze verzamelaar het up-tempo rockende "The Price I Pay" met Chris Hillman's Desert Rose Band en de prachtige door Nanci Griffith mede geschreven ballad "Gulf Coast Highway" een schitterend duet met "good old" Willie Nelson. alle overige nummers verschenen eerder op haar eigen albums of albums van artiesten waar zij aan meewerkte.

het overbekende duet met Gram Parsons"Love Hurts" van zijn album "Grievous Angel" (te vaak gehoord) en de duetten met Earl Thomas Conley en George Jones beklijven minder.

favoriete nummers de wiegende melodie "Green Pastures" van haar album "Roses in the Snow" met Ricky Scaggs, het weemoedige "Gulf Coast Highway" en de pracht ballad "If I Needed You" van de onvolprezen Townes Van Zandt, waarvan met name de 2 laatste ontroeren. zoals ook "Evangeline" met Rick Danko van The Band dat teweeg brengt.

het up-tempo "Thing About You" met country-rock band Southern Pacific met o.a. ex Doobie Brothers leden John McFee/Keith Knudsen en Glen Hardin en het aanstekelijke "Wild Montana Skies" zorgen voor een fraai evenwicht.