Cauldron - In Ruin (2016)

Canada
Label: High Roller

1. No Return / in Ruin (5:01)
  2. Empress (3:53)
  3. Burning at Both Ends (3:33)
  4. Hold Your Fire (4:42)
  5. Come Not Here (4:17)
  6. Santa Mira (3:33)
  7. Corridors of Dust (5:59)
  8. Delusive Serenade (6:37)
  9. Outrance (4:58)
avatar van Metalhead99
Cauldron is een Canadees Heavy Metal trio bestaande uit vocalist/bassist Jason Decay, gitarist Ian Chains en drummer Myles Deck. Ze brengen old school Heavy Metal die (uiteraard) doet denken aan de (NWoB)HM tijd van de jaren '80. De heren doen dit volgens het boekje, met als resultaat dat je een beetje een saaie ontknoping krijgt.
De productie is wat aan de platte kant, daarnaast spelen ze wat teveel midtempo om het echt te laten knallen. Neem daar nog eens bij dat ik persoonlijk vind dat Jason Decay nogal eentonig zingt.
Misschien dat ze live beter overkomen, maar op plaat vind ik ze weinig bijzonder.

avatar van wizard
Ik kan me goed vinden in de beschrijving van Metalhead99. Oldskool metal inderdaad. Toen ik een nummer van dit album hoorde, klonk dat best goed, ook vanwege de nogal kalme, bijna onderkoelde zang. Het hele album is echter een behoorlijke zit, ondanks dat het slechts de lengte heeft die een goed album zou moeten hebben: zo'n veertig minuten. Dat komt vooral doordat de riffs die echt weten te grijpen te dun gezaaid zijn op In Ruin. Het tempo is daarbij net zo gelijkmatig als de zang. Dat onderkoelde zingen bleek bij beluistering van het hele album vooral krachteloos over te komen.
Dat maakt In Ruin een aardig album, maar niet een die blijft hangen.

avatar van Dirkrocker
Dit album is beduidend minder vind ik dan de vorige albums. Het is allemaal niet slecht hoor, maar er word behoorlijk allemaal uit het zelfde vaatje getapd. Draai de vorige albums nog wel is regelmatig, maar bij dit album blijf me geen nummer hangen.