Steve Turre - Steve Turre (1996)

Jazz
Label: Verve

1. In a Sentimental Mood (8:26)
  2. Emperor (12:47)
  3. Let It Go (7:58)
  4. Ayer Lo VI Llorar (5:38)
  5. Coastin' with Bobby (8:44)
  6. Steve's Blues (6:36)
  7. Inocencia (5:42)
  8. Mongo 'N' McCoy (10:28)
avatar van heinonlein
Leuk, afwisselend album met veel Cubaanse en Braziliaanse invloeden. Het eerste nummer vind ik vreselijk en als ik dit album niet getipt had gekregen van Tony had ik hem waarschijnlijk niet eens verder geluisterd. Maar zoals gezegd is dit album erg divers en er staan gelukkig maar twee nummers met zang op. Turre blinkt zowel op trombone als zeeschelp uit. En Emperor is echt fenomenaal!

avatar van Tony
Ik snap meteen waarom je je kapotschrikt van zo'n opener. In a sentimental mood is echter precies wat Steve Turre voor mij zo interessant en bijzonder maakt. De een hoort er een tenenkrommende, gelikte, veel te gemakkelijke cover van een doodgecoverde evergreen in, ik lach me een kriek om het lef om hiermee je album te beginnen. Ik kan daar alleen maar waardering voor opbrengen. En stiekem wordt hier ook nog eens geweldig gespeeld hoor. Zo vind ik de covers van Roland Kirk, Loving You en Giant Steps bijvoorbeeld, om dezelfde reden fantastisch.