Dark Comedy - Corbomite Maneuver EP (1992)

1 stem

Electronic
Label: Transmat

1. Before (1:17)
  2. War of the Worlds [Epic Mix] (6:59)
  3. Siren (0:55)
  4. War of the Worlds [Dark Room Mix] (6:24)
  5. Without a Sound [Right Brain Mix] (6:29)
avatar van John Doe
Dit is een alias van Kenny Larkin. Een tweede generatie detroit techno artiest die hier z'n debuut maakt op één van de beste labels van de scene.

Na een spannende intro begint War of The Worlds. Klinkt als een kleine klassieker en doet me door de achtergrond akkoorden denken aan Amazon [4 Hero Mix] van Underground Resistance De Epic Mix vind ik alleen niet bepaald episch te noemen door de belabberde opbouw. De alternatieve afmixing van de Dark Room Mix bevalt me een stuk beter, daar zit wel een best sterke opbouw in

Without a Sound is helaas een vrij saai laatste nummer. Verlaagt de ep van 4 naar 3 sterren.

avatar van trebremmit
War of the Worlds [Epic Mix] vind ik juist heerlijk, die claps zijn echt bijzonder dat hoor je niet vaak, verder is het spacey, spannend en melodieus.
Je ziet dit nummer niet vaak in lijstjes met Detroit klassiekers volgens mij, maar daar hoort ie zeker wel in thuis.