Alden Tyrell - Times Like These (1999-2006) (2006)

Electronic / Dance
Label: Clone

1. Disco Lunar Module (5:07)
  2. La Voix (5:36)

met Nancy Fortune

3. Hills of Honolulu (4:48)

met A Visitor from Another Meaning

4. Knockers (5:29)
  5. Rendez Vous at Rimini (5:26)
  6. Mindless (5:44)
  7. Love Explosion 05 (5:24)

met Fred Ventura

8. Phaze Me (6:03)
  9. Voyagers End (5:15)
  10. Odessa Theme (6:55)
  11. Exit (1:53)
avatar van brooklyn
Heerlijke niet-pretentieuze niets aan de hand electro. Goede melodielijnen die nergens verbazing wekken maar o zo lekker in het gehoor liggen. Enige fout die is gemaakt is niet het origineel van Love Explosion erop te zetten, maar een versie met de stem van Italo-legende Fred Ventura. Het origineel is zo vet met die vocoder, terwijl hier de pit er een beetje uit is. Doet weinig af aan het album verder.

Oja: de naam van de artiest komt van een personage uit Blade Runner

thejazzscène
Een enorm knap album dat Alden Tyrell hier levert. Knap vind ik het dat er toch nog mensen zijn die de stijl Italo/ Cosmic Disco willen laten herleven. Een stijl die in de jaren tachtig opkwam maar nadien wat verwaterd is. En zonde vind ik want het is vaak tof om in elektronischemuziek bepaalde eenvoudige geluidjes te horen die je meteen herkent. Ik denk dat het veel te maken heeft met de interesse die van het publiek veranderde richting hardere stijlen zoals techno, house en hardhouse. Artiesten als Tyrell, Dj Spacid (met label 'Radius'), Dj diepvries (www.Flexx.be) en anderen zoals orgue electronique,... Vooral artiesten afkomstig uit Den Haag.

Maar om niet te ver uit te wijken; over deze plaat blijkt mijn mening wat overeen te stemmen met de vorige commentaar. Ik vind het een plaat waar er duidelijk eenzelfde sfeer hangt. Wat me inderdaad ook stoort is de stem van Fred Ventura; het past niet meteen in het lied. Maar goed. Voor de rest vind ik "voyagers end" een erg knap nummer. Schitterende combinatie van de synths. La voix, odessa theme en disco lunar mode zijn ook enorme uitschieters.

Voor geïnteresseerden in de stijl; luister naar Cybernetic Boradcasting Systems; een radiopost die wel eens het beste kan laten horen van een stijl als deze, elektro enzovoort.

avatar van brooklyn
thejazzscène schreef:
luister naar Cybernetic Boradcasting Systems;

"Yeshh, it's niiice"

Vergeet je niet te stemmen?

thejazzscène
Zo dat is dan nu gebeurt. Ik vergeet dit wel vaker hoor.
Ben je van Nederland? Volgens mij zijn de feestjes in Den Haag de moeite waard. Italo, Disco en elektro tot de meest darke elektro van Bunker. Genres en label waar ik erg graag naar luister.

avatar van mjvanderels
Erg lekker album dat op een paar mindere nummers na heerlijk blijft doordreunen met beats die staan als een huis in combinatie met een rollende bas en fantastische "foute" geluidjes. Overigens ook erg goede muziek voor in de auto