Jono McCleery - Pagodes (2015)

Folk
Label: If

1. This Idea of Us (3:55)
  2. Age of Self (2:33)
  3. Since I (4:39)
  4. Painted Blue (2:33)
  5. Ballade (5:07)
  6. Clarity (3:30)
  7. Halfway (4:04)
  8. Bet She Does (4:40)
  9. Fire in My Hands (3:05)
  10. Desperate Measure (3:26)
  11. Pardon Me (2:51)
  12. So Long (4:36)
Af en toe krijg ik hier een Nick Drake gevoel bij maar dan met een update naar 2015 dankzij wat elektronische toevoegingen. Okee, het haalt het niet bij de magistrale nummers van Drake, maar dit is absoluut niet verkeerd.

avatar van muziekobsessie
beetje late reactie maar t album begint mij te grijpen eric, zeker een mooi album precies geschikt voor de herfst. heb nog steeds wel moeite met een mixtruukje in since en ballade waarbij t lijkt of de tape telkens vertraagt dat verpest voor mij het nummer

tuktak
Prachtig album van deze in Rotterdam wonende Jono McCleery. Fire in My Hands vond ik in 2013 een prachtige track. Ik zat dan ook tot lang daarna te speuren naar een EP of LP release. Toen dit niet gebeurde ben ik de beste man een beetje uit het oog was verloren. Totdat hij plots opdook op de nieuwe Maribou State. Sowieso een van de fijnere plaatjes van dit jaar. Maar ook Pagodes stelt nergens teleur. Singersongwriterelectronica met een hoge dosis soul. Ok, Jose James is van een niet te evenaren niveau, maar het doet me er op sommige momenten wel aan zijn laatste plaat denken. Erg zonde dat deze plaat zijn weg naar het grote publiek nog niet weet te vinden.