Een bijzonder album van Diana Ross dat gezien kan worden als zowel een regulier studioalbum als een compilatie-album. Dit album is voorzien van eerder uitgebrachte nummers die in een nieuw jasje werden gestoken, niet eerder uitgebrachte nummers én een soundtrack single. Laat ik met die soundtrack single maar beginnen, want dat is ‘Lovin’ livin’ and givin’, een nummer dat op de soundtrack van
Thank God it’s Friday verscheen. Wat mij betreft hét beste disconummer van Diana Ross (nog beter dan ‘Love hangover’!). Vooral vanwege de synthesizers en de beat die in dat nummer zit. Echt een waanzinnig goed nummer!
Daarnaast covert Diana Ross ook een nummer van Marvin Gaye en Tammi Terrell, namelijk ‘What you gave me’. Ze brengt het er redelijk goed van af. ‘Never say I don’t love you’ en ‘You were the one’ waren twee nieuwe nummers. De eerste is een ballad, en niet echt bijzonder te noemen. ‘You were the one’ is echter een aardig disconummer, al staat het in de schaduw van het openingsnummer. De nieuwe versie van ‘Reach out, I’ll be there’ vind ik een beetje overbodig, hij is niet slechter dan haar eerste versie, maar ik vind het nummer gewoonweg niet bij haar passen. ‘Where did we go wrong’ en ‘To love again’ waren (ook) nieuwe nummers indertijd, beiden zijn ballads. ‘Where did we go wrong’ vind ik niet veel soeps, maar ‘To love again’ vind ik wel weer apart. Vooral met de accordeon zorgt het voor een fraai eindresultaat. Het nummer was oorspronkelijk bedoeld voor de
Mahogany soundtrack, maar werd geschrapt. ‘Together’ was het b-kantje van het nummer die ik als laatste ga bespreken, op zich best aardig met het fluitje erbij. Leuk deuntje, kaberet-esque sfeer en een perfect nummer om een album af te sluiten.
Maar last but not least: ‘Sorry doesn’t always make it right’ mijn all-time FAVORIETE nummer van Diana Ross. Dit nummer heeft ze nooit meer overtroffen, al vind ik de single-versie uit 1975 iets beter dan deze heropname. Tekstueel ijzersterk en natuurlijk intens droevig. Er zijn ook weinig nummers waarin Diana’s stem zo soulful uit de verf komt als bij dit nummer. Ondanks er getracht is om een coherent album neer te zetten, vind ik het niet gelukt. Je blijft horen dat de nummers oorspronkelijk voor verschillende doeleinden bestemd waren. Toch is dit album alleen al vanwege ‘Lovin’ livin’ and givin’ de moeite waard, maar bovenal vanwege ‘Sorry doesn’t always make it right’… één van de mooiste nummers die ik ken, en met stipt Diana Ross' mooiste nummer!