Reign of Fury - Death Be Thy Shepherd (2015)

Label: Static Tension

1. Faustian Mastery (9:22)
  2. Harbinger of Decay (6:47)
  3. Hypnotise the Masses (6:34)
  4. Gates of Sanity (6:11)
  5. All Is Lost (6:46)
  6. The Love of a Dying God (7:29)
  7. Sorrow Made Flesh (5:49)
  8. Death Be Thy Shepherd (10:27)
avatar van wizard
Engelse re-thrash. Mij doet het niet zoveel, met name de zang komt nogal doordeweeks over. Dat maakt dit album van een uur een hele zit. Na 45 minuten had ik het wel gehoord.

avatar van gigage
Een bandnaam als deze, dan nog een vreselijke, wat oubollige, albumtitel en dito cover voorspelt een trip naar de 80's metal. En dat klopt deels ook wel. De songs zijn een beetje maidenlike opgezet en de heavy metal wordt afgewisseld met bruggetjes van galloperende thrash gitaren en drums. Daardoor zal dit wel onder de retro thrash vallen maar het is zeker geen beukplaat. Op zich vind ik de zang best aardig en melodieus maar na een tijdje wordt het metal-thrash bruggetje en de herhalende melodielijnen wat voorspelbaar.
De ruim 9 minuten durende opener is erg sterk en zeker de moeite waard om eens te beluisteren.