Dinosaur Pile-Up - Eleven Eleven (2015)

Label: SO

1. 11:11 (4:04)
  2. Red and Purple (3:36)
  3. Grim Valentine (3:04)
  4. Friend of Mine (2:19)
  5. Nothing Personal (3:43)
  6. Anxiety Trip (3:40)
  7. Might as Well (3:53)
  8. Gimme Something (1:38)
  9. Bad Penny (2:48)
  10. Crystalline (3:41)
  11. Willow Tree (3:09)
  12. Cross My Heart * (4:01)
  13. Replace Me * (3:35)
avatar van WoNa
Bij de eerste tonen van het album is te horen welke kant Dinosaur Pile-Up opgaat: grunge rock. Dat is in mijn geval een delicate stap, want veel valt af voor mij. Teveel duisternis en te weinig licht. Op Eleven Eleven neemt Dinosaur Pile-Up telkens de juiste wending. Tussen alle luide riffs, gebrul en de show van muzikale spierballen zit telkens een melodie verstopt die onweerstaanbaar is. Een combinatie van grunge en pop die heel goed werkt. Typisch Brits zou ik zeggen. Als er dan ook nog een heerlijke punkrocker als 'Bad Penny' tussen staat, valt het pleit definitief de positieve kant uit.

Het lijkt mij sterk dat deze band hele hoge ogen gaat gooien met het album. Daarvoor is het allemaal net niet origineel genoeg (half puntje eraf). Dat neemt niet weg dat Eleven Eleven heerlijk wegluistert. Het zit gewoon enorm goed in elkaar, de dynamiek doet wonderen en de melodieën mogen er zijn. Gewoon een heel lekkere plaat, die zou kunnen doorgroeien naar vier ****.

Het hele verhaal staat hier op WoNo Magazine.