Atrophy - Lexical Occultation 1.618: The Veil from Beyond (2009)

geen stemmen

Frankrijk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Lexical Occultation Part I (2:11)
  2. Lexical Occultation Part II (3:25)
  3. Symbol Matching (5:07)
  4. ...and Suddenly Springs Up (3:40)
  5. Ancient Lore (5:39)
  6. Soon... (3:59)
  7. Final Dimension (3:02)
  8. Perceptions (4:28)
  9. Escape to the Nonexistant (4:17)
  10. Randomized Lives (3:09)
avatar van ZAP!
Atrophy II.

Na een stemmig en eigenlijk wel verrassend sober (maar daar moet je de rest vd plaat voor gehoord hebben) akoestisch gitaarintro van dik twee minuten barst het feest los. Erg gave prog death grindcore plaat die ik tegenkwam op de Metalen Encyclopedie, op zoek naar die ene Atrophy U.S.. De zang is voor mij weer es omschakelen, maar dat gaat na een paar nummers best. Het is vooral de knappe, inventieve muziek die me geheel overhaalt.

De band vergelijkt zichzelf op bandcamp helemaal niet onterecht met Death, Pestilence en Nocturnus (ook met Sadist, maar daar ben ik niet bekend mee, en zelf zou ik Atheist en Sadus nog noemen als invloeden), maar klinkt ondanks dat fris en eigen, en soms zelfs catchy (met hier en daar een vleugje nu- en post-metal). Knappe prestatie. ‘Symbol Matching’ en ‘The Ancient Lore’ steken er voor nu nog net wat bovenuit, en ’Perceptions’ (na een sfeervol ‘intermezzo’) nog meer.

Dik vier sterren voor nu. Hier te horen. Wel een andere trackvolgorde dan hier, maar swa.