Dingetje - Rubber, Gevulde Koeken en Zwaailichten (1992)

Label: Polydor

1. Kaplaarzen (4:04)
  2. Koos Koelhuis (2:30)
  3. Geld (2:45)
  4. Landgenoten (0:33)
  5. Shit de Ballalaika (3:34)
  6. Haas (2:00)
  7. Captain de Jager (2:24)
  8. Ik en Mevrouw Jansen (4:45)
  9. Headbanger (1:16)
  10. Kursus Kussen (4:06)
  11. Aad Kosto and the Asielzoekers (0:30)
  12. Hoe Spreekt 'Ie (3:33)
  13. Rubberkapje (1:55)
  14. Radio Explosia (5:59)
  15. Van Rubber (4:20)
avatar van Edwin
Helaas ken ik slechts een paar singletjes van Frank Paardekoper, maar op basis daarvan beschouw ik hem toch wel als een artiest met een volstrekt uniek gevoel voor humor. De single "Kaplaarzen" is een onvergetelijke persiflage, die hij een paar jaar later nog eens wist te overtreffen met het absurd droge Praat Geen Poep.

Grappige albumtitel in ieder geval Ik ben wel benieuwd

avatar van T.O.
Dingetje

avatar van Joy4ever
Beste album van 1992. Alleen jammer dat het nummer Aad Kosto and the Asielzoekers maar 0:30 duurt.

avatar van Dungeon
Leuk album, vroeger altijd om moeten lachen. Niet alleen liedjes maar ook veel gepraat. Niet alles kan ik waarderen. Leukste nummers:
Koos Koelhuis, over een ict-er die mad wordt.
Captain de Jager, instructies die gegeven worden aan boord van een neerstortend vliegtuig.

avatar van vigil
Als Sambal Bij hier ook op had gestaan was dit album natuurlijk pas echt een klassieker geworden

avatar van vigil
Joy4ever schreef:

Ik denk dat Meneer Geert W. uit Venlo dit wel als zijn partijlied kan gaan gebruiken

avatar van B.Robertson
Kaplaarzen heb ik nog op single. B-kant Van Rubber is ook goed, maar een album van Dingetje is me teveel van het goede. Vroeger wel gehoord maar weinig van onthouden. Landgenoten is ook wel grappig.

avatar van Sjaan
cd doet toch 8 euro tegenwoordig op discogs

avatar van nlkink
Ken alleen 'kaplaarzen' en dat vond ik al een vreselijke single toen ie uitkwam. Op basis daarvan ga ik geen waardering geven. Op zijn andere album hier op MuMe staan voor mij maar liefst vier bekende nummers, want singles.
Had hij ook niet een hitje met 'Ik Wil Voor Mijn Verjaardag Een Dolly Dot'?
In een dag van Gene Clark naar Dingetje. Dat kan dus zomaar bij MuMe!