Wat een prachtig mini album. Nu heeft Natalie Ramsay mij in de afgelopen anderhalf jaar al een paar maal aangenaam verrast. Niet alleen met haar eigen album 'Fly To Home' en nu Setting Sail, maar ook door me te introduceren bij Tim Claridge en zijn band Death Goldbloom, bij een vroegere stadsgenoot die muziek maakt onder de naam King Karoshi en haar duo Hymalayan samen met Tim Claridge.
Daar vallen een paar dingen op. Ten eerste de kwaliteit van het gebodene en de obscuriteit waarin een en ander in plaatsvindt. Ik heb heel sterk het idee dat Natalie Ramsay zowel een enorme output heeft, maar dat in alle anonimiteit wil blijven maken. Veel meer dan optredens in een meditatiecentrum en reclame voor het aanbrengen van henna tattoos zie ik niet op haar website.
Goed, terug naar Setting Sail. Het mini album is gemaakt met een vriendin, Jasmin Lynn Frederickson. Over de plaat kun je het volgende vinden op Bandcamp waar de plaat wordt aangeboden:
"Together we recorded them in a little closet in our house".
Het prachtige geluid doet anders vermoeden.
De songs bevinden zich in het moderne, hippie folk segment, terwijl een paar songs me in gedachten zo terugvoeren naar de sterke folkkant van Jefferson Airplane van 1967-1968. Songs als 'Triad' en 'Coming Back To Me' kunnen zeker als invloed genoemd worden. De samenzang op Setting Sail is zeker zo mooi.
Voor mij is Natalie Ramsay een van de meest pure talenten die op dit moment platen uitbrengen. In meer samenstellingen dan ik bij kan houden. De lijst boven is verre van uitputtend. Het wordt tijd dat meer mensen dat gaan opmerken, ook al doet men daar Natalie Ramsay misschien niet direct een plezier mee.
Het hele verhaal staat
hier op WoNo Magazine. Voor wie dat leuk vindt, staat elders daar een interview met haar.