The Icarus Line - All Things Under Heaven (2015)

Rock / Punk
Label: Agitated

1. Ride or Die (5:37)
  2. Total Pandemonium (7:12)
  3. El Sereno (6:15)
  4. All Things Under Heaven (1:58)
  5. Little Horn (7:27)
  6. Millennial Prayer (3:39)
  7. Incinerator Blue (12:27)
  8. Mirror (4:29)
  9. Bedlam Blue (4:05)
  10. Solar Plexus (4:39)
  11. I Don't Wanna Stay (4:29)
  12. Sleep Now (9:46)
avatar van bennerd
Zin in!

avatar van eightynine
Staat op Spotify, gister stukje geluisterd. Klinkt als Joe's take op de begin Swans. Dreigend, snijdend, en dan dat verschrikkelijke onheilspellende gestamp. Oh, dit is goed - dat hoor je gelijk.

Check ook de review van Drowned In Sound. Geven een dikke 10 - YOU'RE THE PROBLEM.

Album Review: The Icarus Line - All Things Under Heaven / Releases / Releases // Drowned In Sound - drownedinsound.com

avatar van itchy
Nou, een 10 is wel wat overdreven
Zoals te verwachten een lekkere sleazy plaat, niks nieuws onder de rood-zwarte zon, hooguit wat minder variatie. Wel heel veel slepend midtempo (shittempo)...
Laatste nummer is prachtig.

Antagoon
Een 10 is misschien overdreven, maar man wat mis ik dit soort dwarse bands, daar kunnen er gewoon niet genoeg van zijn. Dit is echt vuig en smerig, geen productioneel trucje of marketing gimmick. Aan de andere kant, misschien is de marketing nu zo goed, dat ik er alsnog in tuin

avatar van eightynine
itchy schreef:
Nou, een 10 is wel wat overdreven
Laatste nummer is prachtig.

Er staat aardig wat 10 waardig spul op, maar toch ook wel veel spul waar ik niet zoveel mee kan. Millenial Prayer duurt al bijna 4 minuten, maar gaat vervolgens nog een dikke 3 door in Incenarator Blues. Ik wil herrie heren, dat grote gedoe uit je maar in een interview oid.

Bij wijlen een tragere plaat, iets minder rauw en meer psychedelisch. Wat soul wat swamp-blues, psychedelica en toch nog een flinke scheut herrie. Icinerator Blue is heerlijk en ook het bijbehorende Millennial Prayer is prima; krijg er een beetje een Through Silver In Blood (Neurosis) vibe van door die stem. Nog ff wat vaker horen dit plaatje....