Culture Club - So80s Presents Culture Club (2012)

1 stem

Label: EMI

1. Do You Really Want to Hurt Me [Blank & Jones So80s Extended Reconstruction] (5:09)
  2. White Boy [Extended Mix] (6:48)
  3. Miss Me Blind [Extended Version] (7:24)
  4. Karma Chameleon [Full Length Version] (4:13)
  5. The Medal Song [Extended Mix] (6:22)
  6. I'll Tumble 4 Ya [US 12'' Mix] (4:39)
  7. The War Song [Ultimate Dance Mix] (6:17)
  8. Church of the Poison Mind [Full Length Version] (3:34)
  9. Move Away [Extended Version] (7:26)
  10. God Thank You Woman [Extended Version] (7:04)
  11. From Luxury to Heartache [Extended Version] (5:56)
  12. I'm Afraid of Me [Extended Mix] (7:21)
  13. Time [Clock of the Heart) (Blank & Jones So80s Extended Reconstruction] (4:48)
Ozric Spacefolk
Voor wie de band een warm hart toedraagt; de verzamelaars van deze serie zijn de bom!

Laat maar vallen dan

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dat zgn eties reveil - die dipso-parties, met zgn ' foute 80s muziek' niet aan mij bestemd zijn. Zo'n nummer als It's raining men (van de Weather Girls - later nog eens opgespice'd) deed me toen nix en nu nog steeds niet. Culture Club zat in dezelfde hoek, al haddden ze wel een opvallende frontman (legendarisch interview met Annet van Trigt - toen nog Veronica). Lp's hier in de kast, voor mij lief - en soms wordt er 1 uitgelaten, maar verder .... I take shelter

Ozric Spacefolk
Best een muzikaal getalenteerd bandje, die bekend werd door de opvallendheid van Boy George, inderdaad.

Maar de reggae-feel was toch wel wat anders dan menig disco-bandje uit die tijd.
Anders dan The Police of Men at Work, maar toch had Culture Club iets leuks.

avatar van Mjuman
Het blijft imo gewoon commerciële popmuziek, met een geringe (nostalgische) eeuwigheidswaarde.

Stel je gaat op vakantie naar de maan - je landt, en wordt verwelkomd door een gids (=aardling) en er klinkt Do You Really Want to Hurt Me uit de speakers; je gids zegt: "deze week staat op De Maan in het teken van het 80s reveil" - word je dan blij?

Aan de andere kant ik herinner me een uiterst mallotige persiflage van Benny Hill (meen ik - maar The Two Ronnies deden dat soort dingen ook) - Do You Really Want to Squirt Me? Daar werd ik dus ook niet blij van

Ozric Spacefolk
Ik word er soms ook een beetje triestig van, als mensen de 80's afrekenen op de verkeerde songs.

' foute muziek ' en ' guilty pleasures ' etc. Dan herinner ik ze dat metal, hiphop, house, altrock en post-punk gewoon hun oorsprong hadden in die 'foute' eighties en dat disco en glamrock gewoon uit de bejubelde '70ies komen.

Ozric Spacefolk schreef:

Hallo, Ozz, "verkeerde songs" - your words, man - mag je afrekenen op wat ze zijn: "verkeerd". 80s hebben genoeg goede muziek voortgebracht - maar het verschil tussen Culture Club en veel SAW rim-ram is marginaal.

Is dit dan zoveel minder? Mel & Kim - "Showing Out" (Get Fresh At The Weekend) - YouTube

Ozric Spacefolk
Ja, maar zo kun je elk decennium wel afrekenen op hun verkeerde songs.

Crazy Horses is een 70's song, en How Bizarre of Barbie Girl zijn weer 90's songs.

Ozric Spacefolk schreef:
Ja, maar zo kun je elk decennium wel afrekenen op hun verkeerde songs.

Je mist het punt: waarom Culture Club wel en Mel & Kim niet? Wat is het verschil? Beide zijn commerciële acts.

Mjuman schreef:

Omdat Culture Club serieus bedoeld was, ook al leek het daar niet op.