Danzig - Skeletons (2015)

Rock / Metal
Label: Evilive

1. Devils Angels (2:41)
  2. Satan (From "Satans Sadists") (4:14)
  3. Let Yourself Go (2:57)
  4. N.I.B. (5:04)
  5. Lord of the Thighs (4:05)
  6. Action Woman (3:42)
  7. Rough Boy (4:43)
  8. With a Girl Like You (1:53)
  9. Find Somebody (3:48)
  10. Crying in the Rain (2:44)
avatar van xangadix
Dear God (or Satan if you will), dit oogt niet al te best...

avatar van Mr. B
En het eerste nummer klinkt ook niet al te best...

avatar van Edwynn
In de regel schijt ik op coveralbums. Maar ik vind Danzigs songkeuze wel leuk. Ik verwacht er, gelet op de mans laatste strubbelingetjes, helemaal niets van maar nieuwsgierig ben ik wel.

avatar van xangadix
Dit is echt verschrikkelijk... Vanaf Blackacidevil ging het al een beetje bergafwaarts, na I Luciferi werd het nog erger en nu is Danzig in vrije val.

Hoe kan het toch dat een productie als deze bij zo'n perfectionist vandaan komt?

xangadix schreef:

Luister maareens naar de Misfits daar rammelt de productie ook aan alle kanten....en toch heeft het ook z'n charme.

avatar van frolunda
Niet echt een heel bijzonder album en bij de productie kun je ook je vraagtekens plaatsen maar toch kent Skeletons zeker zijn momenten.Zo is de sterke opener Devil's angels gezegend met een typische Misfits geluid.Verder een sterke Elvis presley cover (waarvan ik het origineel nog niet ken) in de vorm van Let yourself go en ook Action woman en Black sabbath's N.I.B. mogen er zijn.De rest is aardig maar haalt het inderdaad niet bij Danzig's eerder werk.Misschien niet ieders smaak maar als je Skeletons ziet als een tussendoortje is het best een leuk en vermakelijk album.

frolunda schreef:

Het eerste nummer vind ik ook best leuk. Dat past zoals je al schreef helemaal in de sfeer van de Misfits. Maar een prima nummer als Satan wordt gewoon verpest door de zang. Ik vind dat daar echt onder de maat. Ook de overmaat aan pick squeals begon me al snel te irriteren.

avatar van Edwynn
Pig squeals? Glenn goes grind?

Hoe komt ie erop om Rough Boy te doen? Deze hoorde ik onlangs en hij weet hier toch echt van een vreselijk kutnummer iets leuks te maken. Vond ik dan.

avatar van gigage
Met een, zo te zien, BMI van boven de 25 slaat de titel in ieder geval niet op de cover.

avatar van Fresch
Niets mis mee, Danzig op zijn best. Heerlijk tegendraads in zijn gekende stijl maar deze nummers brengt hij dat je voelt dat die hem zeker nauw aan het hart liggen. En ja de productie lijkt op het eerste zicht nergens naar maar hoe meer hoe langer je dit gewoon raakt en gewoonweg lekker weet te appreciëren. Dit plaatje staat al een tijd bij mij op repeat "I was boooorn lonely…….'

avatar van Edwynn
Ik hoorde dus Rough Boy en dat had wel wat weg van een opgewaardeerde opname uit de oefenruimte. Dat vind ik nu leuk. To hell met al die kapotgedubde overproducties.

Klinkt het hele ding zo?

Edwynn schreef:

Klinkt het hele ding zo?
Ja....en ik moet zeggen Skeletons wordt met de draaibeurt leuker.

avatar van frolunda
Action woman is ook een vet nummer,van de voor mij onbekende sixties psychedelic-rock band the Litter.Behoort steeds meer tot mijn favorieten van dit album.