Persil - Comfort Noise (2006)

Electronic / Pop
Label: Transformed Dreams

1. Light Up My Life (3:18)
  2. Vox (3:02)
  3. Feet (3:14)
  4. Make-Do and Mend (3:04)
  5. Arkadelphia (3:49)
  6. Alice Austen (3:05)
  7. More Special Days (3:06)
  8. Hipper (3:32)
  9. Breaking the Wavs (3:20)
  10. Ps (3:13)
  11. Don't You Worry (3:07)
  12. Dance to This! (3:12)
Electro_
De Nederlandse vrienden van Freezepop, alleen is hun muziek iets meer Rock. Staat nu op de Luisterpaal voor de nieuwsgierigen

avatar van Zwammer
Persil? Klinkt als een wasmiddel..

Ik zal het ook is ff luisteren, want Freezepop vind ik wel aardig klinken.

Electro_
Het is niet zo dat ze hetzelfde klinken als Freezepop, maar ze maken allebei een beetje reclame voor elkaar. En de muziek ligt opzich wel in dezelfde stijl.

avatar van pukster
Over Persil niets dan lof. Het duo uit Amsterdam (David Lingerak en Martine Brinksma) timmert al jaren flink aan de weg in binnen- en buitenland. Vooral in Engeland (meerdere sessies voor John Peel, tour met The Wedding Present) worden de electronische popliedjes op waarde geschat. Comfort Noise (in een mooie verpakking) is na Duotone uit 2004 het tweede album van Persil. Wat opvalt is dat de nieuwe nummers wat minder lo-fi klinken dan eerder werk. Opener Light Up My Life is meteen een goede graadmeter voor het hele album: zonnig, helder en meezingbaar. Wie denkt dat de Amsterdammers pretentieloze pop maken, heeft het echter mis. De liedjes blijven stekelig en zitten vol met rare geluidjes. Het kan dus even wennen zijn. Maar het wordt tijd dat Persil ook hier de waardering krijgt die het aan de andere kant van de Noordzee al jaren trekt. Met Comfort Noise moet dat zeker lukken.