Mike Zito & the Wheel - Keep Coming Back (2015)

geen stemmen

Blues / Rock
Label: Ruf

1. Keep Coming Back (3:41)
  2. Chin Up (3:59)
  3. Get Busy Living (3:54)
  4. Early in the Morning (3:24)
  5. I Was Drunk (4:11)
  6. Lonely Heart (3:56)
  7. Girl from Liberty (4:19)
  8. Get Out of Denver (2:55)
  9. Nothin' but the Truth (4:28)
  10. Cross the Border (4:44)
  11. What's on Your Mind (6:45)
  12. Bootleg (3:55)
Hendrik68
Mike Zito is weer baas in eigen huis. Hij speelde de afgelopen jaren in een soort van superband genaamd de Royal Southern Brotherhood waarin ook Cyril Neville en Devon Allman speelden. En hoewel dit geen slechte band was liep het met deze band eigenlijk net zo als met de meeste "superbands": van alles wat, maar van alles net niet genoeg. Op de bühne kan het gebrek aan goede songs gemakkelijk verborgen gehouden worden door de individuele hoogstandjes van een ieder, maar op plaat houdt het meestal niet over. Zito wilde weer zijn eigen ding doen en terecht.

Mike Zito uit St. Louis Missouri heeft een prachtige rauwe stem vol met soul. Bovendien schrijft hij makkelijk in het gehoor liggende songs, hoewel hij een paar songs met Anders Osborne schreef en met Get out of Denver van Bob Seger en (beetje jammer) Bootleg van CCR zijn er ook nog 2 covers toegevoegd. Dat hij een nummer van Seger covert is niet verrassend. Het hele album ademt een Seger achtige sfeer uit. Ook moet ik soms denken aan Bryan Adams en zelfs Michael Bolton komt bij me op. Wellicht dat mensen aan Springsteen denken, maar dat zal dan te maken hebben met het, overigens briljante, saxofoonspel van Jim Carpenter. Hoewel dit album als genre blues meekrijgt is er slechts sporadisch sprake van blues. Het is veel meer rock met over het algemeen meer soulsaus dan blues. Wat mij betreft is de ballade What's on your mind het prijsnummer van het album.

Het is bekend van Zito dat je voor vernieuwing niet bij Mike Zito hoeft te zijn. Effectief en vermakelijk is het zeker wel. Maar om nou een album van hem aan te schaffen gaat me net te ver. Komt hij een keer optreden in de buurt dan laat ik hem zeker niet aan mij voorbij gaan. Dat moet bij vlagen sensationeel zijn.