The Tremeloes - My Little Lady (1968)

Label: CBS

1. My Little Lady (2:36)
  2. Everyday (1:57)
  3. The Lion Sleeps Tonight (2:25)
  4. Rag Doll (2:48)
  5. I'll See You There (2:28)
  6. Willy and the Hand Jive (2:43)
  7. Helule Helule (2:44)
  8. Girl from Nowhere (2:25)
  9. Alley Oop (3:06)
  10. Travelling Circus (2:37)
  11. Ain't Nothing but a House Party (3:06)
  12. Peggy Sue (2:50)
Ozric Spacefolk
My Little Lady is een alleraardigst nummer, maar Helule Helule vind ik echt kinderachtig. Tel daarbij The Lion Sleeps Tonight en je hebt één van de minst sterke Tremeloes platen.

Peggy Sue rockt dan wel weer lekker.

avatar van nlkink
The Tremeloes hebben tot pakweg 1970 een behoorlijke serie hits gescoord. De albums hinken vrijwel allemaal op twee gedachten, nl. zeer succesvolle maar enigszins melige singles, afgewisseld met wat serieuzer werk aangevuld met covers. Dit album is geen uitzondering. Toen de groep rond 1970 besloot tot een meer basic rock geluid maakten ze de fout door hun fans te ridiculiseren door te beweren dat deze wel heel achterlijk waren geweest al die voorgaande jaren met het aanschaffen van al die melige singles. Dat bewuste interview heeft de al dalende populariteit van de groep uiteraard geen goed gedaan. De schade is nooit hersteld.

Ozric Spacefolk
De bekendste songs zijn ook covers.

Al heeft het duo Hawkes/Blakley toch een serie erg gave songs geschreven.

Wat je zegt klopt wel. De band wilde in 70's een glamrock act worden en kortte hun naam in tot The Trems. Ik zit nu te onderzoeken wat ze hebben uitgebracht onder die naam.

avatar van nlkink
Heb ooit ook een heleboel informatie vergaard over The Tremeloes vanwege een opmerking van The Who drummer Keith Moon: "I don't want to end up like The Tremeloes".
Dat bleek uiteindelijk te refereren aan het beruchte interview waarbij de groep hun fans in de hoek zetten.

Ozric Spacefolk
Toch eeuwig jammer, dat de wereld niet echt kennis heeft kunnen maken met het schrijverstandem Hawkes/Blakley.

Uiteindelijk waren zij toch de band die boven The Beatles waren verkozen.
Dat ze uiteindelijk van hun image af wilden, en zich vervreemdden van hun eigen fans, is wel heel erg.

Er zijn toch wel meer tieneridolen die met succes een overstap naar serieuze muziek wisten te maken?