Luka Bloom - Amsterdam (2003)

Ierland
Folk
Label: Skip

1. Exploring the Blue (4:12)
  2. Sunny Sailor Boy (4:17)
  3. Gone to Pablo (3:05)
  4. Natural Mystic (2:39)
  5. You (3:35)
  6. Don't Be So Hard on Yourself (3:47)
  7. Make You Feel My Love (2:48)
  8. Diamond Mountain (5:16)
  9. Perfect Groove (3:43)
  10. Monsoon (3:05)
  11. Fertile Rock (5:20)
  12. Delirious (4:43)
  13. Gabriel (4:35)
EVANSHEWSON
Minder gekend album, waar geen haannaar gekraaid heeft, omdat de populariteit van deze aparte artiest toen al lang niet meer voorstelde. Maar beslist geen slechte plaat, mooi als altijd.
***1/2

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dit is een sfeervol ingetogen Live album van Luka, heerlijke plaat.
Deze man ook een paar keer Live aan het werk gezien, toch knap dat hij mij altijd weet te boeien met enkel een gitaar, m.a.w het verveelt mij in ieder geval nooit.
Toch vreemd dat er nog weinig reakties zijn geweest op dit album.

avatar van kanjer
Zelf bij dit concert geweest. Was prachtig! Helaas raakt Luka inderdaad een beetje op de achtergrond, maar hij komt nog wel elk jaar naar Nederland.. Wat rustiger maar nog wel boeiend

avatar van Carebo
Sfeervolle opname van Luka Bloom's concert in Carré Amsterdam februari 2002.
Luka's mooie stem en akoestische gitaar, een aangenaam-warm gevoel, een fantastisch publiek..... méér moet dat niet zijn op dit eerste live album van de Ierse zanger.
Klinkt soms nog mooier dan op zijn studio albums.

Live is het inderdaad erg geslaagd; vanavond mogen ervaren.
De man wist de zaal vanaf het begin te boeien.
Hij kwam van achter uit de zaal a capella zingend naar het podium lopen; vervolgend een mooie 2 uur alleen met gitaar.

EVANSHEWSONs bericht is wel grappig; hier kraaide geen haan naar; die haan is trouwens wel te horen op het titelnummer van The Acoustic Motorbike.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Vanavond weer eens herbeluisterd , dit blijft een zeer fraai live album en de 4.5 sterren blijven dan ook fier overeind staan.
Volgens het bijbehorende boekje brengt Luka zijn unieke geluid voort uit een alvarez gitaar, dan weet ik dat ook weer.

avatar van potjandosie
het eerste live album van Luka Bloom uit 2003 met een ijzersterke selectie nummers van zijn tot dan toe verschenen albums. 10 eigen composities plus 3 covers "Sunny Sailor Boy" (Mike Scott), Natural Mystic (Bob Marley) en "Make You Feel My Love" (Bob Dylan).

1. Exploring the Blue en You van het album "The Acoustic Motorbike" (1992)
2. Sunny Sailor Boy, Diamond Mountain en Fertile Rock van "Turf" (1994)
3. Gone to Pablo en Delirious van "Riverside" (1990)
4. Natural Mystic en Make You Feel My Love van "Keeper of the Flame" (2000)
5. Don't be So Hard On Yourself van "Salty Heaven" (1999)
6. Perfect Groove, Monsoon en Gabriel van "Between the Mountain and the Moon" (2001)

Luka Bloom is in deze akoestische setting in topvorm, geweldig bij stem, zijn "fingerpicking" gitaarspel is om van te smullen en dat alles kristalhelder geproduceerd.

heb in de loop van de jaren meerdere live concerten van de man mogen bijwonen, maar ik was hier net als kanjer wat graag bij geweest.

"This cd was recorded at a concert in The Koninklijk Theater Carre, in Amsterdam, on the 11th of February, 2002"

Luka Bloom: guitars and vocals