The Troggs - The Singles (2000)

Rock / Pop
Label: BR

1. Lost Girl (2:35)
  2. Wild Thing (2:38)
  3. From Home (2:21)
  4. With a Girl Like You (2:10)
  5. I Want You (2:18)
  6. I Can't Control Myself (3:08)
  7. Anyway That You Want Me (3:00)
  8. Give It to Me (2:16)
  9. Night of the Long Grass (3:06)
  10. Hi Hi Hazel (2:49)
  11. Love Is All Around (3:00)
  12. Little Girl (2:58)
  13. Surprise Surprise (I Need You) (2:49)
  14. You Can Cry If You Want To (2:52)
  15. Hip Hip Hooray (2:19)
  16. Evil Woman (2:56)
  17. Easy Livin' (Easy Lovin') (3:00)
  18. Lover (2:27)
  19. The Raver (2:47)
  20. Lazy Weekend (2:53)
  21. Everything's Funny (2:12)
  22. Listen to the Man (3:16)
  23. Strange Movies (2:56)
  24. Good Vibrations (3:20)
  25. Summertime (3:22)
  26. Satisfaction (5:31)
avatar van sq
sq
Onvergetelijke sixties band, een album met zo'n beetje alles erop. ´Love is all Around´ is mi een van de mooiste songs allertijden, maar dat heb ik al in verschillende topics gemeld geloof ik.

Naarmate het album vordert worden de nummers wel steeds bedenkelijker. Zie bijvoorbeeld de laatste 3 nummers; dat zijn ook echt de songs die je kent met die titel (BeachBoys, Gershwin, Stones)

Pieter Paal
Aardige verzamelaar waarop hun meest memorabele songs terug te vinden zijn.
Het vreselijke 'Hi Hi Hazel' van het eerste album werd een jaar later als single uitgebracht, omdat songs van de hand van Martin/Coulter het indertijd op single goed deden. Dit duo schreef ook enkele songfestival-songs. Toch heeft Reg Presley zelf een heel rijtje ijzersterke songs geschreven.
Toen de carriere van The Troggs in het slop bleek te raken, werd de track 'Evil woman' van hun eerste album snel op single uitgebracht. Een gaaf nummer, maar het werd helaas geen hit.
Vooral tracks 1 t/m18 zijn de moeite waard, maar de rest is kwalitatief wat minder. Die overbodige covers van 'Good vibrations' en 'Satisfaction' hadden van mij niet zo gehoeven.
Van het samenwerkingsverband met R.E.M. is op deze cd niets terug te vinden. Hun cover van 'Love is all around' vind ik nog wel de moeite waard, maar die van Wet Wet Wet dus niet.
Deze compilatie is verder goed samengesteld. Het is met verzamelaars altijd goed oppassen, want er zijn op kleinere labels ook veel cd's met re-recordings uitgebracht en die versies zijn toch wat minder dan deze.

Harald
En ik vind Hi Hi Hazel een goede nummer, lekker rustig en cool. Okay, natuurlijk iederen zijn eigen smaak

De helaas onderschatten Troggs (afkortinig van Troglodiet = Holbewoner, zie ook hun eerste plaat "From Nowhere") zijn een van de eerste zowel Garage als ook Punk band. Hun eerste grote hit "Wild Thing" (1966), geschreven van de amerikaanse countryzanger Chip Taylor) wordt een jaar later gecoverd door Jimi Hendrix

Hun hit Love Around wordt later zowel van R.E.M als ook van Wet Wet Wet (soundtrack voor Four Weddings and a Funeral) gecoverd

Troggs is voor mij gewoon Kult!

avatar van rudiger
prima cd dit , ik vind I Want You wel erg op Wild Thing lijken .
hier krijg je het lekkere sixties gevoel bij , ook een prima zanger trouwens van deze band , prettig stem geluid.

avatar van Dielie
'I Want You' is een b-kantje denk ik

Dielie schreef:
'I Want You' is een b-kantje denk ik

nee...de zijkant

maar je hebt gelijk..B-kant

Pieter Paal
'I want you', het gave b-kantje van 'With a girl like you' is ook nog eens goed gecoverd door MC5, je weet wel dat tuig van 'Kick out the jams'.

avatar van Hans Brouwer
En ik had heel lang geleden het nummer "Wild Thing" op een cassettebandje staan . En dat nummer "Wild Thing" werd gecovered door een Amerikaans bandje: Fancy . De cover van Fancy klonk haast nog beter dan het origineel van The Troggs .

avatar van sq
sq
Ja die van Fancy heb ik ook wel eens gehoord. Volgens mij ook al heel oud, en ik weet nog dat ik m helemaal niet slecht vond, al zou ik t misschien weer eens opnieuw moeten horen.

Harald
"Wild Thing" werd ook gecovered door "Jimi Hendrix".

Pieter Paal
En nu maar hopen dat Rene Froger het niet gaat coveren.
Van Chip Taylor ken ik alleen zijn akoestische versie.
Hij was laatst weer eens in Nederland en hij was te zien en te horen bij het radioprogramma 'Desmet live'.

avatar van LucM
Leuke hitverzameling van the Troggs die in 1966 voor de dag kwamen met rauwe en opwindende songs als "Wild Thing", "With a Girl Like You" en "I Can't Control Myself". Buiten die 3 nummers staan er nog meer klassiekers op waaronder "Love Is All Around" (later gecoverd door Wet Wet Wet). Wanneer het album het einde nadert wordt het minder met als dieptepunt de laatste 3 nummers die alle 3 weinig geslaagde covers zijn.