Fufanu - Few More Days to Go (2015)

IJsland
Label: One Little Indian

1. Now (6:07)
  2. Northern Gannet (5:16)
  3. Wire Skulls (5:24)
  4. Circus Life (7:04)
  5. Blinking (3:00)
  6. In the Light of the Night (5:01)
  7. Ballerina in the Rain (4:29)
  8. Plastic People (3:27)
  9. Your Collection (4:00)
  10. Goodbye (5:21)
  11. Will We Last * (4:35)
  12. The Hours * (4:31)
  13. Your Collection [Nick Zinner Remix] * (4:24)
  14. Ballerina in the Rain [Damon Albarn Remix] * (3:34)
  15. Northern Gannet [President Bongo Remix] * (6:27)
  16. Plastic People [BdVMdV Remix] * (7:49)
  17. Now [A&E Sounds Re-edit] * (4:50)
  18. Plastic People [MuMu Radio Mix] * (3:07)
  19. Ballerina in the Rain [Revisited W/ Nick Zinner] * (3:44)
  20. Will We Last [L8N8T Mix] * (4:01)
avatar van shakespeare
Gister gezien als support van John Grant in de Melkweg. Daar is helemaal niets mis mee. De jongeheren uit IJsland bezorgden een heer op leeftijd een warme ervaring die hem terug bracht naar de jaren 70 en 80. LP is in the pocket. Top.

Niks mis mee? Ik kon er weinig mee eerlijk gezegd. Elke keer dezelfde riff, alsof er slechts 1 nummer vele malen werd herhaald.
Het zijn nog jonge ventjes dus ik denk zeker wel dat ze potentie hebben, maar het optreden bij John Grant nodigde mij dan weer niet uit om de LP te gaan kopen.

avatar van shakespeare
aERodynamIC schreef:

Mee eens. Maar in de Melkweg is het geluid altijd snoeihard dus is het de kunst om de nuance te ontdekken. Bij John Grants repertoire is dat laatse geen probleem, eerder vereist. De jongens van Fufanu spelen muziek met een hoog repeterend gehalte zoals Bauhaus dat vroeger deed en ik moet zeggen nu ik de LP beluister komt ook 'Pornography' van the Cure verrassend dichtbij als referentie. Ik zie nu opeens ook heel veel vleermuizen voorbij vliegen. Het is echt een goed album ook nog eens. Geef ze nog een kans deze IJslandse honden. De pappa van de zanger zat vroeger in the Sugarcubes en maakt nog steeds muziek...niet dat zulks iets zegt maar ik deel de kennis volgaarne

Ja, daar kan ik me wat bij voorstellen want de muziek had zeker een hoog 80's gehalte en precies van het soort waar ik toen (en nog steeds) van hou.
Ik moest ook een beetje aan het repeterende van Black Rebel Motor Cycle Club denken.

avatar van SébastienY
Als fan van Preoccupations en The Horrors kan mij dit wel bekoren. Wat een vibe, ik kan er wel van genieten.