ZZ & De Maskers - The Golden Years of Dutch Pop Music (2015)

Alternatieve titel: A&B Sides

Label: Universal

1. Dracula (3:27)
  2. Beat Girl (1:58)
  3. La Comparsa (2:45)
  4. Quizas, Quizas, Quizas (Perhaps, Perhaps) (2:26)
  5. Sloppin' in las Vegas (3:05)
  6. She's Got My Heart (2:46)
  7. Tamara (2:11)
  8. Till (2:41)
  9. Spanish Tears (2:09)
  10. Cadillac (2:14)
  11. Shake Hands (2:20)
  12. Ik Heb Genoeg van Jou (2:35)
  13. Main Theme from James Bond 007 (2:15)
  14. Ave Maria No Morro (2:17)
  15. Cheat Cheat!!! (Chin Chin) (2:40)
  16. Play-Boy Loves Play-Girl (2:12)
  17. North Sea Melody (1:58)
  18. Greensleeves (2:18)
  19. Stoppin' in las Vegas (3:09)

met Chubby Checker

20. Cato from Volendam (2:17)

met Chubby Checker

21. Ik Bedoel het Altijd Zo Goed (Don't Let Me Be Misunderstood) (2:32)
  22. Trek het Je Niet Aan (2:29)
  23. So Sorry (2:47)
  24. I Wanna Relax (2:02)
  25. Goldfinger (2:16)
  26. Formula Vee Special (2:30)
  27. Brand New Cadillac (2:50)
  28. Because I'm in Love (2:20)
  29. Potverdrie, Groot Schandaal in Onze Familie (2:52)
  30. Caramba, Caramba (2:49)
  31. Baby, Baby, Balla, Balla!!! (2:12)

met Chubby Checker

32. My Little Girl (3:02)

met Chubby Checker

33. Three's a Crowd (2:58)
  34. Living in the Past (2:38)
  35. Danny Boy (3:15)
  36. Baby Blue (3:14)
  37. Masters of War (3:29)
  38. As Long as I Have You (2:47)
  39. Batman TV Theme (2:17)
  40. The Saint (2:27)
  41. Come on Boy Join the Army (2:22)
  42. He Cursed Him (2:51)
  43. Georgia on My Mind (4:15)
  44. Unchain My Heart (3:12)
  45. Shame on You (3:40)
  46. You're Taking Hold of Me (3:53)
  47. Bill Bailey (3:09)
  48. Watermelon Man (2:50)
  49. Annabelle (3:02)
  50. Baby, Don't You Do It (3:04)
  51. Heat Wave (2:50)
  52. Death!!! (3:42)
  53. Saints and Sinners (2:52)
  54. Danse Macabre (2:20)
  55. For You, for Me, for You (2:29)

56. Yes I Am (3:12)

avatar van nlkink
Eind 1992 werd ik op mijn werk benaderd met een namenlijst met allerlei collega's die een instrument bespeelden en die evt. bereid waren om eenmalig een groep te vormen om op een jubileumfeest op te treden.
Uiteindelijk bleek dat er maar vier mensen waren die, als puntje bij paaltje kwam, de durf hadden om dat idee daadwerkelijk uit te voeren.
Omdat we geen enkele ervaring hadden riep ik de hulp in van een Voorburgse gitarist die in hetzelfde kantoor werkte. Hij was bereid om ons aan wat repertoire te helpen. Hij had behoorlijk wat ervaring in de Haagse beatscene opgedaan en speelde in diverse coverbands in de noordelijke provincies.
Een van de nummers die hij ons leerde spelen was La Comparsa van ZZ & De Maskers. Ik kreeg een A4-tje met de akkoorden mee naar huis en een CD van voornoemde groep. "Probeer maar gewoon de akkoorden mee te spelen met het nummer. Overmorgen repeteren".
La Comparsa deed mij sterk aan het werk van The Shadows denken. Uiteraard heb ik ook de rest van de CD beluisterd en was verbaast over de variatie van stijlen van de groep. Ik noemde al The Shadows, maar in Brand New Cadillac hoorde ik een rythm & blues groep. Daarnaast had je ook Nederlandstalig werk met het serieuze vileine Ik Heb Genoeg Van Jou, het komische Dracula en het ronduit melige Potverdrie, Groot Schandaal In Onze Familie. Als je niet beter wist leek de verzamelaar van ZZ & de Maskers een vezamelaar met diverse nederpopbands. Kennelijk kon het in die tijd, het per single een andere stijl hanteren. Ze staan er allemaal op. Een van de absolute hoogtepunten op deze verzamelaar is het met Chubby Checker opgenomen Sloppin' In Las Vegas dat superieur is aan de eerder uitgebrachte versie. Mooi dat deze nu ook op de verzamelaar staat. Niet alles is goed. Ik ben niet echt gecharmeerd van Baby, Baby, Balla, Balla!!! of Ik Bedoel Het Altijd Zo Goed. Maar completer dan deze vind je ze niet.
Met onze cover van La Comparsa is het dankzij de Voorburgse gitarist helemaal goedgekomen.