Milieu - Beyond the Sea Lies the Stars (2006)

Electronic
Label: Infraction

1. The Singsong Waters of an Endless Sea (21:15)
  2. Vibrant Shores, Horizons (8:39)
  3. Cosmos (25:48)
  4. Falling Slowly Through the Infinite (4:27)
avatar van eviljoke
Momenteel loop ik echt niet warm voor dit album. Ik hoor zo weinig variatie en zo weinig leven in deze release. Met heimwee luister ik nu naar zijn Brother LP.

avatar van Dielie
wat een mooie songtitels

avatar van John Doe
Zeker opzoeken Dielle, muziek kan je ook weleens aan staan

Het is vergelijkbaar met bepaalde nummers van Selected Ambient Works II. Dat is dan ook Milieu's favoriete plaat. Voor mij gebeurd er ook te weinig, maar basisch gezien is het allemaal wel erg opliftend.

avatar van eviljoke
Dielie, kijk dan ook maar eens naar de titels van Koda (ook op dit label). En de muziek is eigenlijk pakken beter dan deze toch wel teleurstellende release.
Overigens vind ik de bonus cd-r die bij deze Milieu release hoort veel mooier.

avatar van eviljoke
heb er juist weer naar geluisterd in de wagen (ik rij nogal wat kilometers om alles te regelen ) en weer kon het niet boeien. Het is voor mij een 'Basinski in zijn slechte dag' soort van plaat. Het klinkt als pakweg the loops van Basinski, maar waar er daar nog variatie inzit, heeft Brian hier echt last van het 'laat maar lopen' syndroom.
Kortom, Eviljoke is toch wel teleurgesteld in deze infraction.
Wel ben ik blij dat ik de limited two-cd edition heb (he Sietse )

Sietse

plaag me er maar mee

Sietse
ik heb hem onlangs zelf gekocht van Brian en moet zeggen dat hij me sindsdien beter is gaan bevallen.

Brian vertelde me over deze plaat dat, toen hij deze maakte hij eigenlijk nog nooit van Basinski had gehoord. Hij is daarom dan ook naar Basinski gaan luisteren en hij vond dat dus helemaal niets.
Het verschil dat hij zelf aangeeft, en wat wel klopt, is dat het bij Basinksi echt loops zijn die vervalen, terwijl op dit album Brian gebruik maakt van verschuivende patronen. Het zijn niet echt loops al lijkt het wel zo. Op dit album is gebruik gemaakt van fase verschillen en dergelijke, waardoor daadwerkelijk geen een patroon twee keer voorkomt.

Aanrader dus om deze nog eens erg goed te luisteren (ook een fijne trouwens om bij in slaap te vallen)