Omar Coleman - Born & Raised (2015)

Blues
Label: Delmark

1. Tryin' to Do Right (3:59)
  2. Man Like Me (3:50)
  3. Sit Down Baby (3:17)
  4. I Was a Fool (5:40)
  5. Wishing Well (4:23)
  6. Slow Down Baby (3:58)
  7. Lucky Man (5:02)
  8. I Don't Want No Trouble (3:34)
  9. You Got a Hold on Me (4:35)
  10. Born and Raised (4:08)
  11. One Request (5:53)
  12. Tell Me What You Want (3:26)
  13. I Know You Been Cheating (4:18)
  14. Raspberry Wine (4:30)
avatar van Lura
Een geweldige zanger die er regelmatig op foto's uitziet als een rapper, maar Chicagoblues maakt!

Hendrik68
Mensen die vinden dat blues muziek is voor oude mannen zouden eens kennis moeten maken met Omar Coleman. Coleman werd in 1973 geboren in West Chicago en ja dan is er aan de invloed van de Chicago blues natuurlijk niet te ontsnappen. Hij speelde de eerste jaren van zijn carrière als zanger en harmonicaspeler in diverse bands. Op een gegeven moment besloot hij dat de tijd rijp was om onder eigen naam verder te gaan. Een uitstekende beslissing. Coleman verzamelde een stel uitstekende muzikanten om in zijn band te komen spelen en hij is in de VS inmiddels een veel gevraagd artiest op de diverse festivals.

Born & Raised is een album dat vanaf de eerste toon de pan uit swingt. Hij zegt zelf geïnspireerd te zijn door Junior Wells en Al Green. Ik denk dat daarmee niks te veel gezegd is. Een heerlijke mix van Chicago Blues en Soul. Coleman heeft een mooie soulvolle stem met veel power. Zijn harmonicaspel is prachtig, waarbij je soms aan de Juke Joints in Mississippi moet denken. De band vult hem daarbij op fantastische wijze aan. Daarnaast spelen een aantal gastgitaristen mee op diverse nummers, waaronder Toronzo Cannon.

Waar Cedric Burnside op geheel eigen wijze de tradtie van de North Mississippi Hill Country Blues nieuw leven inblaast, daar bewijst Omar Coleman dat de Chicago Blues nog lang niet dood is. Gaat dat horen en ervaar zelf dat de zon ook in deze grauwe dagen soms prachtig kan schijnen.

avatar van Lura
Mooi beschreven en helemaal mee eens, Hendrik68!