The Book of Life (1999)

1 stem

Verenigde Staten / Frankrijk
Label: Echostatic

1. Osnabrücker Jugend Chor - Polorum Regina (1:39)
  2. P.J. Harvey - The Faster I Breathe the Further I Go (4:01)
  3. Phylr - In a Hole (5:34)
  4. Takako Minekawa - 1.666666 (3:16)
  5. Hub Moore - Two People (3:57)
  6. Yo La Tengo - Turtle Soup (1:43)
  7. Miss Crabtree - Waking Up (3:35)
  8. Joey Sweeney - My Name Is Rich (4:32)
  9. David Byrne - Machu Picchu (3:13)
  10. Le Mystère des Voix Bulgares - Mrs. Nedelija Became Famous (2:33)
  11. Ryful - King of Boys (4:05)
  12. Super Five Thor - Lincoln (3:24)
  13. Drazy Hoops - Far from the Sun (2:13)
  14. Yo La Tengo - Turtle Soup 2 (3:08)
  15. Pascal Comelade en P. J. Harvey - Love Too Soon (4:19)
  16. Ryful - Fugitive (3:30)
  17. Osnabrücker Jugend Chor - Laudamus Virginem (2:34)
avatar van Sanvean
Prettige soundtrack van een prettig gestoord filmpje, van Hal Hartley.

Met muziek van P.J. Harvey, wiens Love To soon één brok pure melancholie veroorzaakt bij mij. Ontzéttend sterke song.
Verder is er zeer fraaie, intieme sfeermuziek van David Byrne en Yo La Tengo, onder anderen.

Naast deze pop- en rockmuziek is er, bizar genoeg eigenlijk, als je de uiterst moderne film er bij pakt, ook plaats voor klassieke klanken. Le Mystere Des Voix Bulgares is aanwezig met het sublieme Mrs. Nedelija Became Famous, een song die naar meer smaakt van dit gezelschap.
Verder worden er twee meesterlijke middeleeuwse traditionals van Vladimir Ivanoff uitgevoerd door het Osnabrücker Jugend Chor.

Al met al een prettige soundtrack, voor de liefhebber van alternatievere klanken.