538 Dance Smash Hits Winter 2003 (2003)

Dance
Label: BMG

1. Cassius - The Sound of Violence
  2. The Cheeky Girls - Cheeky Song (Touch My Bum)
  3. Armin van Buuren en Ray Wilson - Yet Another Day
  18. Tomcraft - Loneliness
  19. Nouky - When the Rain Begins to Fall
  20. De Bos en Supersonic - Running Again
  21. Dance Nation - Words
Best een leuk cd'tje wel een verschrikkelijke uitvoering van Boys of Summer...

avatar van pureshores
1.Cassius - The Sound of Violence-dit werd door 538 helemaal KAPOT gedraaid (moest dat toen helaas aanhoren en geen zeggenschap over de radio) waardoor ik die Narcotic Thrust versie absoluut niet meer kan horen, plus dat de stem van Steve Edwards mij sowieso irriteert. Het origineel is heel anders met een stoere gitaar erbij

2.The Cheeky Girls - Cheeky Song (Touch My Bum)-novelty plaat die zo labiel is dat ie weer grappig wordt

3.Armin van Buuren en Ray Wilson - Yet Another Day-deze vocal is te rock en clasht met de knisperende produktie van van Buuren naar mijn mening

4.Digital Rockers - Because I Love You-liever niet

5.G-Spott - Louder-vreselijke bagger

6.Driftwood - Freeloader-eigenlijk klinkt dit heel erg euro maar toch heeft het wat

7.DJ Sammy - Boys of Summer-superslechte cover

8.Justin Timberlake - Like I Love You [Remix]-ligt eraan welke, die van basement jaxx of Dirty Vegas want die zijn ok, het origineel heb ik nooit echt wat aan gevonden

9.Junior Senior - Move Your Feet-hier liep iedereen toen mee weg maar anno 2013 klinkt dit toch nergens naar

10.Groove Armada - My Friend-dankzij een reclame opnieuw onder de aandacht gekomen. Als je de originele release kan vinden krijg je nog een paar hele fijne remixes waaronder 1 van Kruder & Dorfmeister

11.Love Inc - You're a Superstar-vervelend plaatje

12.Kirsty Hawkshaw - Fine Day-nieuwe versie van haar Opus III hit, niet echt nodig

13.Novaspace - To France-flauwe remake

14.Lasgo - Pray-heb toch een zwak voor dit Belgische groepje, deze is weer wat beter dan Alone, verder heel poppy

15.K-Klass en Kinane - Talk 2 Me-een iets kleine koerswijziging van dit Engelse collectief dat vooral bekend is dankzij de tig remixen in de 90's, goede plaat en goede vocal

16.Starsplash - Rainbow in the Sky-niet aan mij besteedt

17.Cygnus X - Positron 2002-zoveelste tranceplaat die niet veel anders klinkt

18.Tomcraft - Loneliness-dit nummer stak een beetje boven het maaiveld uit, heeft een electro inslag en haalt het tempo omlaag maar kan dit ook als opbouw naar meer trance gerelateerde sets zien, goede plaat

19.Nouky - When the Rain Begins to Fall-80's gecover

20.De Bos en Supersonic - Running Again-onnodige remake

21.Dance Nation - Words
-Dance Nation is een soort Action Shop van de dance

avatar van RogerV
1.Cassius - The Sound of Violence
Zeer goed nummer en de beste van Cassius. Zowel als origineel als de remixes van Narcotic Thrust en Cosmo Vitelli

2.The Cheeky Girls - Cheeky Song (Touch My Bum)
Heel fout en staat bekend als een van de slechtste danceplaten ooit. Slecht is ie zeker al kan ik er nog meer sympathie voor opbrengen dan voor de gemiddelde cynische, opportunisische respectloze coverbagger uit die periode.

3.Armin van Buuren en Ray Wilson - Yet Another Day
Leuk idee om een afgedankte en tijdelijke Genesis zanger uit het stof te halen. Heeft een goede uitkomst.

4.Digital Rockers - Because I Love You
Nog meer ongeinspireerde covertroep

5.G-Spott - Louder
1999 belde, ze willen hun simpele hitjes terug

6.Driftwood - Freeloader
Eenvoudig maar doeltreffend opzwepend. Hier wordt je direct vrolijk en beweeglijk van. En je wilt het deuntje steeds opnieuw horen.

7.DJ Sammy - Boys of Summer
Rotzooicover deel 786864

8.Justin Timberlake - Like I Love You [Remix]
Basement jaxx remix is oke maar niet wereldschokkend verder

9.Junior Senior - Move Your Feet
Was wel een aardig nummer maar het is niet dat ik er nu nog warm van wordt

10.Groove Armada - My Friend
Mooi dat Royal club Groove Armada aan een grote hit hielp. Dit is een heerlijk nummer.

11.Love Inc - You're a Superstar
Schijnt al uit 1998 te stammen. Maar ik vind het wel een fris eurodance plaatje met een goed gevoel erin.

12.Kirsty Hawkshaw - Fine Day
Hoewel ik een zwak heb voor de stem van Kirsty had ik liever een nieuw nummer gehoord

13.Novaspace - To France
Grafcover

14.Lasgo - Pray
Het gaat

15.K-Klass en Kinane - Talk 2 Me
Weer een messcherpe househit van deze veteranen die altijd voor kwaliteit in de housemuziek gestaan hebben. Jammer dat ze het niet als aanleiding zagen voor een derde album.

16.Starsplash - Rainbow in the Sky
De inspiratie was wel weer op

17.Cygnus X - Positron 2002
Dit vond ik wel een leuke remake en was de promosingle voor een compilatie van oud Cygnus X. materiaal. Vind de vocal goed passen.

18.Tomcraft - Loneliness
Prima nummer, gaat lekker door de bocht

19.Nouky - When the Rain Begins to Fall

Te goedkoop voor woorden

avatar van tnf
tnf
Cassius - The Sound of Violence

Prima nummer, zelf verkies ik wel heel sterk de Narcotic Trust-versie. De originele versie mist voor mezelf wat 'x-factor', om het zo maar even te zeggen.

The Cheeky Girls - Cheeky Song (Touch My Bum)

Deze heb ik compleet de grond in getrapt toen 'ie net uit was. Destijds was slechte muziek gewoon slechte muziek, zonder enige nuances. Nu kan ik een glimlach niet onderdrukken als dit huzarenstukje langs komt. De cult-waarde ligt hoog, zeg maar.

Digital Rockers - Because I Love You

Het ont-zet-tend kwijlerige, bijna huilerig gezongen origineel is een ontzettend guilty pleasure van mij. Aan deze ongeïnspireerde cover in onvervalste kermishouse-stijl (een van de velen...) beleef ik helaas níet zo veel pleasure.

G-Spott - Louder

Deze heeft iets weg van het nummer hieronder, met een snufje Barthezz erdoorheen, maar dan veel slechter. Ergens vermoed ik dat het nummer hieronder eerder was. Zo nee, dan is dat in ieder geval een verbetering.

Driftwood - Freeloader

Zie hierboven. Verder: de leukere kant van typische Radio 538-dance. Opzwepend, inderdaad.

DJ Sammy - Boys of Summer

Suffe cover met wel érg overduidelijke autotune op de stem. Al zijn er in dit genre nog veel ergere gemaakt.

Justin Timberlake - Like I Love You [Remix]

Als het de Basement Jaxx-remix is: goedgekeurd. Een nummer dat destijds grijsgedraaid werd op Id&T Radio, en waar ik altijd best veel plezier aan beleefd heb. Klonk altijd zo verfijnd, wat Basement Jaxx maakte, ondanks een zekere drukte.

Junior Senior - Move Your Feet

Eentje uit het rijtje B52's, Alphabeat, Astroids Galaxy Tour en meer van dergelijke feel good-acts. Ook aan deze heb ik altijd erg veel plezier beleefd. Vrolijk, swingend en ook nog goed in elkaar zittend. Aparte clip trouwens.

Groove Armada - My Friend

Een luisteraars-favoriet onder het relatief recente spul op m'n semi 90's-stream (die hierboven zit er trouwens ook nog tussen), geen mens lijkt er iets tegen te hebben. Dit is zo'n nummer wat én niet stoort als je het op de achtergrond hoort als je ergens mee bezig bent, én ook nog interessant klinkt als je er aandacht naar gaat luisteren.

Novaspace - To France

Weer zo'n nummer als die van de Digital Rockers en vele, vele anderen in deze periode. En met een irritant bewerkte stem.

Lasgo - Pray

Net zoals diverse anderen van hen (uit de tijd vóór die ene met die wat vlakke stem de boel in kwam zingen): Goed in z'n soort. Je hoort het gevoel voor melodie en compositie er in hun plaatjes wel doorheen, ook al líjkt niet zo veel om het lijf te hebben.

K-Klass en Kinane - Talk 2 Me

Weer een Id&T Radio-classic uit die periode. Dit is een van die nummers die ik altijd 'gewoon leuk' heb gevonden, zonder naar m'n absolute favorieten door te stoten. Maar eigenlijk mankeert er niks aan.

Starsplash - Rainbow in the Sky

Weer zo'n nummer... zucht... ik krijg gelijk visioenen van pauperbakken met geopende ramen en de radio op tien op m'n netvlies, met 100 km/uur door de wijk rijdend.

Cygnus X - Positron 2002

Geen favoriet, maar op de een of andere manier heeft dat breakje wel wat. Ergens trekt het nummer m'n aandacht wel.

Tomcraft - Loneliness

Uit dezelfde league als die van Driftwood, de betere 538-dance, al spreekt deze me nog iets meer aan. Mooie geluidjes, fijne sfeer.

Nouky - When the Rain Begins to Fall

Aááááááááh, niet weer zoëen. Deze kan ook nog eens overduidelijk niet zingen (dat hebben ze met autotune o.i.d. nog proberen te verhullen, maar er zijn grenzen).

Dance Nation - Words

Zó vlak, zó onorigineel, ik heb er echt geen woorden voor.