538 Dance Smash Hits Summer '99 (1999)

Dance
Label: Jive

1. Toy-Box - Best Friend (3:28)
  2. DJ Jurgen - Better Off Alone (3:34)
  3. Wamdue Project - King of My Castle (3:41)
  4. Veracocha - Carte Blanche (3:24)
  5. Pulsedriver IV - Kiss That Sound (3:47)
  6. DJ Sakin & Friends - Nomansland (David's Song) (3:35)
  7. Powerhouse en Duane Harden - What You Need (3:20)
  8. Soulsearcher - Can't Get Enough (3:27)
  9. Groove Armada en Gramma Funk - If Everybody Looked the Same (3:39)
  10. Babe Instinct - Disco Babes from Outer Space (3:50)
  11. Poco Loco Gang - Poco Loco (3:49)
  12. Klubbheads - Release the Pressure (3:52)
  13. Gouryella - Gouryella (3:57)
  14. DJ Albert - 4 G (4:03)
  15. So Pure! en Sheleen Thomas - Changes (4:03)
  16. BMR en Felicia - Check It Out! (Everybody) (2:53)
  17. Basement Jaxx - Red Alert (3:35)
  18. Ann Lee - 2 Times (3:47)
  19. Faithless - Bring My Family Back (4:00)
  20. Vengaboys - We're Going to Ibiza! (3:37)
avatar van RogerV
Ondanks een paar dramatische nummers staan hier een paar zulke goede nummers op dat die het geheel op 4 sterren laten eindigen

Toy-Box - Best Friend (3:28)
Niet leuke Aqua-kloon

DJ Jurgen - Better Off Alone (3:34)
Destijds wel leuk maar dit ben ik een keer zat geraakt en dat is nooit meer goed gekomen. Dit is natuurlijk ook helemaal niet door DJ Jurgen gemaakt maar door Pronti & Kalmani.

Wamdue Project - King of My Castle (3:41)
Een van de laatste echte hits van Stricly rhythm. Was hem een tijd zat maar dat is wel weer over.

Veracocha - Carte Blanche (3:24)
Goede tranceklassieker van Ferry Corsten en Vincent de Moor

Pulsedriver IV - Kiss That Sound (3:47)
Tamelijk iel tranceplaatje waar de tand des tijds niets van heel heeft gelaten.

DJ Sakin & Friends - Nomansland (David's Song) (3:35)
Op zich niet onaardig doordrukje van eerdere hit.

Powerhouse en Duane Harden - What You Need (3:20)
Hele toffe houseplaat

Soulsearcher - Can't Get Enough (3:27)
Ook een zeer lekkere houseclassic.

Groove Armada en Gramma Funk - If Everybody Looked the Same (3:39)
Zeer goede housetrack van Groove Armada. Ontzettend funky en pakkend.

Babe Instinct - Disco Babes from Outer Space (3:50)
Filerplaatje dat niet slecht is maar ook niet opzienbarend.

Poco Loco Gang - Poco Loco (3:49)
Kinderdiscomeuk

Klubbheads - Release the Pressure (3:52)
Gelukkig gaven de KLubbheads zelf later ook toe dat ze de plank hiermee heel erg misloegen

Gouryella - Gouryella (3:57)
Tranceklasieker van Ferry en Thijs.

DJ Albert - 4 G (4:03)
Half overtuigend trance

So Pure! en Sheleen Thomas - Changes (4:03)
Gewoon en lekker en sterk housenummer

BMR en Felicia - Check It Out! (Everybody) (2:53)
Goede housemuziek

Basement Jaxx - Red Alert (3:35)
Zeer goede hit van Basement Jaxx

Ann Lee - 2 Times (3:47)
Ongelofelijk kutnummer, wat een truttenmuziek

Faithless - Bring My Family Back (4:00)
Goede Faithless track

Vengaboys - We're Going to Ibiza! (3:37)
Heeft wel een nostalgisch effect maar verder is het niks

tnf
Een zooi tranceplaten hierop die ik toen wel leuk vond, maar waarvan ik nu niet echt weet wat ik ermee moet. Maar misschien werken ze beter in een héééle grote hal (formaatje Sensation).

En een leuk doosje weer, met die kleurtjes en zo. Ik zat destijds, als beginnend tekenprogramma-prutser, steeds bij die ontwerpen af te kijken tijdens het maken van eigen cassettehoesjes.

-------------------------------

DJ Jurgen - Better Off Alone

Hier was geen betere zangeres voor beschikbaar? Verder wel érg gelikte, iets té bewust op Radio 538 e.d. gemikte dance. Beetje gevoelloos.

Wamdue Project - King of My Castle

Bleek al twee jaar oud te zijn toen het een hit werd. Leuk nummer met lekker zompig beatje, had wel wat sneller opgepikt mogen worden. Tevens een van de nummers die een soortement van rode draad is die door m'n muzikale verleden heen loopt, ik heb het vanaf de eerste keer dat ik het hoorde altijd wel wat gevonden. Heeft iets over zich waardoor ik in eerste instantie verwachtte dat het van onze zuiderburen was, trouwens. Maar dat is niet zo.

Veracocha - Carte Blanche

'Niet echt slecht maar ik kan er ook niet zoveel meer mee'-tranceplaat nummer 1.

Pulsedriver IV - Kiss That Sound

'Niet echt slecht maar ik kan er ook niet zoveel meer mee'-tranceplaat nummer 2.

Powerhouse en Duane Harden - What You Need

Lekker warm, soepel lopend dancenummer met goede zang. Erg strak geproduceerd. Mag dit soort 'menselijkheid' in mainstream dance-platen terug, a.u.b.?

Groove Armada en Gramma Funk - If Everybody Looked the Same

Blijft toch een lekker groovy, funky nummer. Al heb ik het hier wel over de single-versie, zoals 'ie op deze cd staat.

Klubbheads - Release the Pressure

Weer een dosis simpele kermishouse, zo'n beetje alle nummers die ik van ze ken stralen 'makkelijk effectbejag' uit (en daar trapte ik destijds érg makkelijk in, dit was ook weer een grote favoriet). Al kan ik van deze club mensen nog wel ergere nummers verzinnen.

Gouryella - Gouryella

'Niet echt slecht maar ik kan er ook niet zoveel meer mee'-tranceplaat nummer 3.

DJ Albert - 4 G

'Niet echt slecht maar ik kan er ook niet zoveel meer mee'-tranceplaat nummer 4.

Faithless - Bring My Family Back

Jáááááá, de Bluebottle Remix (al staat dat er op het hoesje niet bij). In deze versie, met een ietwat bombastische lead-melodie, is het zowaar een van de weinige Faithless-tracks die ik anno nu nog regelmatig vrijwillig opzet. Het grootste deel van hun ouvre ben ik wat moe.

Vengaboys - We're Going to Ibiza!

Inmiddels bruiloften & partijen-cult. Zoals zo'n beetje al die nummers van hun: Met het verstand op nul wel vermakelijk. Maar je moet er niet intensief naar liggen luisteren, met de ogen dicht, ondertussen elke noot analyserend, want dan blijft er niet zo veel van over.

avatar van pureshores
1.Toy-Box - Best Friend (3:28)-vervelend kinderlijk nummer en veelzeggend dat dit op 1 heeft gestaan

2.DJ Jurgen - Better Off Alone (3:34)-eens met het 538 jasje al vind ik dit wel het enige opmerkelijke nummer van het Jurgen/Alice Deejay kamp, de andere is The lonely one

3.Wamdue Project - King of My Castle (3:41)-wel een classic maar in 99 vond ik het minder en enigzins gedateerd klinken voor 99 (Technotronic achtig).

4.Veracocha - Carte Blanche (3:24)-Echte tranceclassic met enorme stuwende drive

5.Pulsedriver IV - Kiss That Sound (3:47)-niet bijzonder trance nummer

6.DJ Sakin & Friends - Nomansland (David's Song) (3:35)-slap aftreksel van Protect your mind

7.Powerhouse en Duane Harden - What You Need (3:20)-Lenny Fontana pridukt dat door Full Intention werd klaargestoomd, heel fijn housenummer dat inderdaad weinig volgers heeft

8.Soulsearcher - Can't Get Enough (3:27)-ook een classic, de orgeltjes en de vocal zijn perfect, vooral de Jazz N Groove remix is me bijgebleven

9.Groove Armada en Gramma Funk - If Everybody Looked the Same (3:39)-funky plaat en kennismaking met Groove Armada, leuke Tribe called Quest sample

10.Babe Instinct - Disco Babes from Outer Space (3:50)-filerplaatje met campy vocals

11.Poco Loco Gang - Poco Loco (3:49)-ook kinderlijk maar er wordt wel een soort brug met de clubs gemaakt en is beter verteerbaar dan Toybox

12.Klubbheads - Release the Pressure (3:52)-standaard meuk

13.Gouryella - Gouryella (3:57)-beetje gezapige tranceplaat, het orgeltje roept ook herinneringen aan BZN op bij mij

14.DJ Albert - 4 G (4:03)-ken ik niet

15.So Pure! en Sheleen Thomas - Changes (4:03)-ken ik ook niet

16.BMR en Felicia - Check It Out! (Everybody) (2:53)-houseplaat op het A&M label, ken voornamelijk de Boris & Michi Lange remix, de clip is hilarisch

17.Basement Jaxx - Red Alert (3:35)-waarschijnlijk het leukste nummer van BJ, erg relevant aangezien vandaag de wereld is vergaan

18.Ann Lee - 2 Times (3:47)-Ikea house

19.Faithless - Bring My Family Back (4:00)-de remixes zijn wel leuk maar het origineel is zo'n saai downtempo geval waar je wordt opgezadeld met de nare stem van Maxi Jazz

20.Vengaboys - We're Going to Ibiza! -maar ik ga niet mee

Beste nummer: Veracocha-Carte blance
Slechste nummer: Toy-Box: Best friend

pureshores schreef:

Dat van die weinige volgers is hier niet gezegd. Alleen dat muziek met een dergelijke ondertoon anno nu nauwelijks meer een hit kan worden (helaas, laat zoiets maar eens wat vaker langs komen zodra ik van de muziekkeuze van anderen afhankelijk ben. ).

Hoe kom je erop.

avatar van pureshores
heel veel van deze compilatie zou nu niks meer doen.;)
Ik bedoelde dat er niet veel platen zoals die van Powerhouse doorsijpelen de charts in (en ik hou over het algemeen niet van male vocals in house)

iets anders: als je mocht kiezen uit deze 20 nummers, welke zou je voordragen om een 2012 jasje te krijgen en hoe (in het kader van dat er de laatste tijd niet veel gerecycled is)

Ik zou die van Groove Armada wel eens in een drum n bass jasje willen horen

avatar van RogerV
Ik ben nooit zo'n fan van het recyclen van oude hits. Ik hoor nagenoeg altijd liever het origineel. Bovendien worden ze dan vaak aangepast aan de heersende eenheidsworst.

Maar als ik er een mocht nomineren dat zou ik een zwakke plaat nemen die toch nog wel wat potentie had. Om het een nieuwe kans te geven. Dan zou ik die van DJ Albert kiezen.

RogerV schreef:

Inderdaad, geen goede nummers verneuken, a.u.b..

Er staat op deze cd niets waarvan ik denk dat het in een Sneakerz-sound/electropop/dubstep-jasje beter zou klinken, zelfs die van Toy-Box niet.

DJ Sakin & Friends - Nomansland (David's Song) lijkt me dan nog de beste optie, want die doet me in de versie op de cd in ieder geval nul komma niks. In een bewerking in een van de nu toonaangevende stijlen trek ik er wellicht zowat m'n haar bij uit, maar je kunt je afvragen wat erger is.