538 Dance Smash Hits Spring '99 (1999)

Dance
Label: BMG

1. DJ Sakin & Friends - Protect Your Mind (Braveheart) (3:38)
  2. DJ Jean - The Launch (3:37)
  3. Armand Van Helden - You Don't Know Me (4:01)
  4. Porn Kings en DJ Supreme - Up to the Wildstyle (3:44)
  5. Sash! - Colour the World (3:35)

met Dr. Alban

6. Strings of Harmony - Part I & II RMX (3:52)
  7. Supercar - Tonite (3:36)
  8. Alena - Turn It Around (3:27)
  9. Dial M For Moguai - Beatbox (3:49)
  10. Mad Diva - Spotlight (3:20)
  11. Miss Jane - It's a Fine Day (3:41)
  12. Hollis P. Monroe - I'm Lonely (3:47)
  13. Inner City - Good Life (Buena Vida) (3:53)
  14. Tomy Or Zox - My Desire (3:16)
  15. ATB - 9 PM (Till I Come) (3:15)
  16. Da Hool - Mama Sweet (4:01)
  17. Dave Leatherman - C'mon (Get Up) (4:09)
  18. FPI Project - Everybody All over the World [DJ Jean Radio Cut] (3:32)
  19. E-Type - Here I Go Again (3:53)
  20. Pronti & Kalmani - Movin' Around (3:48)
avatar van tnf
tnf
Dit werd de eerste die ik in een lange reeks ging kopen, t/m de laatste van 2000. Mede door het sterk verbeterde hoesontwerp ten opzichte van de jaren ervoor (stukken frisser en ook wat stijlvoller) vielen ze me opeens op. Een goede inlay heeft bij mij altijd geholpen om iets te kunnen 'voelen' bij een cd. Eigenlijk heel erg hoe je je zo kunt laten beïnvloeden, want het gaat toch om hoe het klinkt, maar ja.

Ook de inhoud bleek beter dan die van z'n voorganger. Alles is natuurlijk retecommercieel, maar over de gehele linie is deze editie stiekem best draaglijk. Er zitten veel 'zeventjes' bij, als ik er een beoordeling voor zou geven. Een van de betere in mijn verzameling super-commerciële dance-verzamelaars (die de hele periode 1989 t/m 2001 keurig afdekt dus dat zijn er aardig wat).

Beste nummers: 3 en 12. Dat zijn geen zeventjes maar eerder achtjes.

De waardering voor 'The launch' is trouwens wel flink gedaald door de jaren heen. Werkelijk kapotgedraaid heb ik dat nummer toendertijd, toen ik deze cd net had. Het is wel een aanstekelijk melodietje maar erg veel om het lijf heeft het achteraf gezien niet.

avatar van RogerV
Destijds als scholier waren dit heerlijke cd's. Nu is daar natuurlijk weinig meer van over.

Al heeft Armand van Helden hier natuurlijk wel eens absolute classic opstaan

avatar van RogerV
Ook even wat uitgebreider en genuanceerder

DJ Sakin & Friends - Protect Your Mind (Braveheart) (3:38)
Wat wel een aardig eurotranceplaatje op de Braveheart tune

DJ Jean - The Launch (3:37)
Destijds de reden om deze cd te kopen. Nu vind ik het een enorm ballennummer

Armand Van Helden - You Don't Know Me (4:01)
Helemaal geweldige houseclassic

Porn Kings en DJ Supreme - Up to the Wildstyle (3:44)
Zinloze mashup

Sash! - Colour the World (3:35)
Heeft wel een lekker sfeertje en leuk om Dr Alban uit te nodigen

Strings of Harmony - Part I & II RMX (3:52)
Helaas niet het origineel want deze remix is wat saaier

Supercar - Tonite (3:36)
Leuke houseplaat

Alena - Turn It Around (3:27)
Aardige tranceproductie van Carlo "4 String" Resoort

Dial M For Moguai - Beatbox (3:49)
Niet onaardig maar blijft bij mij niet hangen

Mad Diva - Spotlight (3:20)
Geinige gimmick clubplaat maar verder weinig verheffend

Miss Jane - It's a Fine Day (3:41)
Beetje zinloze remix

Hollis P. Monroe - I'm Lonely (3:47)
Vond ik maar een zeiknummer

Inner City - Good Life (Buena Vida) (3:53)
Spaanstalige remake met een wat vernieuwde productie. Hoewel ik liever het origineel hoor is het wel te pruimen.

Tomy Or Zox - My Desire (3:16)
Vervelende plaat

ATB - 9 PM (Till I Come) (3:15)
Dit heeft de tand des tijds niet echt doorstaan.

Da Hool - Mama Sweet (4:01)
Wat een janknummer

Dave Leatherman - C'mon (Get Up) (4:09)
Best een leuk filtertrackje

FPI Project - Everybody All over the World [DJ Jean Radio Cut] (3:32)
Deze remix is wel aardig gedaan.

E-Type - Here I Go Again (3:53)
Aardig eurodanceplaatje

Pronti & Kalmani - Movin' Around
Van de producers die oa aan de Vengaboys en Alice Deejay meewerkten. Is ook een albumtrack op het Vengaboys album. En op zich een zeer aardig trancenummer.

avatar van tnf
tnf
Wat uitgebreider. Hier was m'n geliefde Radio Atlantis/Channel X net opgeheven (ik sloeg de boel nog net niet kort & klein), en zou ik de komende periode heel erg onder invloed staan van wat Radio 538, tevens leverancier van deze cd's, de luisteraar zoal voorschotelde (pré-internetradio-tijdperk). Daar kan ik me anno nu echt niks meer bij voorstellen, urenlang vrijwillig naar Radio 538 luisteren.

-----------------------------------------------------

DJ Jean - The Launch

Tja, m'n plaat van het jaar 1999. Ik kan er niks anders van maken. Warme gevoelens krijg ik er nog steeds bij, maar die komen vooral voort uit jeugdsentiment. Het deuntje op zich vind ik anno nu 'wel aardig'. Naar Klubbheads-maatstaven klinkt het echter hemels.

Armand Van Helden - You Don't Know Me

Met Plastic dreams-beatje. Fijn, warm filterdisco-nummer dat voor iets Frans door had kunnen gaan. Daarbij vind ik die zanger prettig om naar te luisteren.

Sash! met Dr. Alban - Colour the World

Dit valt binnen z'n ouvre wat weg, afgezien van het feit dat het niet een van de bekendste is gaat er oook wat minder vanuit dan van dan sommige andere singles van hem. Maar op zich niet héél beroerd.

Supercar - Tonite

Had, net als die van Armand Van Helden, voor iets Frans door kunnen gaan (en nummers met zo'n ondertoon kan ik vaak goed hebben), maar dat is ook híer niet het geval. Nou ja, de daadwerkelijke afkomst maakt me ook niet uit, het klinkt in ieder geval lekker. Zowaar eentje waarin ik bewerkte stemmen ervaar als leuk i.p.v. irritant. De lijn daartussen lijkt dun te zijn, dit even vergelijkend met wat je tegenwoordig hoort.

Alena - Turn It Around

Subtiel nummer. Deed me vroeger niet zoveel, misschien mede daarom. Wordt de laatste tijd pas iets beter, sinds de toevoeging van het nummer aan m'n stream (zo van 'misschien vinden m'n luisteraars het wel leuk'). Daardoor ben ik er eens wat beter naar gaan luisteren. Een topfavoriet gaat het niet worden, maar als je er rustig liggend naar luistert klinkt het best aangenaam.

Dial M For Moguai - Beatbox

Heel herkenbaar nummer vooral, met die percussie. Heeft wel iets. Als ik er nog eens naar luister vind ik er niks aan mankeren, en toch heb ik het nummer al jarenlang niet meer uit mezelf opgezet. Misschien ontbreekt er dan toch net een klein stukje 'x-factor'.

Hollis P. Monroe - I'm Lonely

Een stream-favoriet, qua dance-nummers uit deze periode. In tegenstelling tot bij m'n voorganger (of moet ik die mening puur in de verleden tijd lezen?), blijkt dit bij heel veel anderen wél goed te werken. Bij mezelf ook. Er zit een leuk, soepel lopend deuntje onder, dat perfect samen gaat met die stemsample van Terence Trent D'Arby.

Inner City - Good Life (Buena Vida)

Niet héél slecht, maar toch: mag het origineel a.u.b. weer op?

Tomy Or Zox - My Desire

Goed te doen. De wat zeurderige stem vind ik wel effectief.

ATB - 9 PM (Till I Come)

Wéér een nummer wat ik niet écht slecht vind, maar wat ook amper meer uit mezelf opgezet wordt. Daar mist het toch net het beetje extra voor.

E-Type - Here I Go Again

Best te verteren eurodance-nummer. Wel klinkt het nagenoeg identiek aan E-Type's singles uit 1995, en geeft dat het gevoel dat het nummer mogelijk wat jaren op de plank is blijven liggen alvorens het uit te brengen. Maar dat ze dit in 1998/1999 nog aandurfden heeft ook wel weer iets leuks. Gewoon, lekker jezelf blijven.

avatar van pureshores
1999: het jaar van epic trance en het geboortejaar van een ongekend aantal houseclassics.
Mara gaan deze verzamelaars dat ook laten zien

1.DJ Sakin & Friends - Protect Your Mind (Braveheart) (3:38)-enigszins passable trance nummer, de vocale versie mag geskipt worden

2.DJ Jean - The Launch (3:37)-eens met iedereen over nostalgische gevoelens toen dit een hit was, nu klinkt het als een beltoon/kermis meuk/hopeloos kinderlijk, niets meer te maken met het clubhouse gevoel van bijv. I give my life

3.Armand Van Helden - You Don't Know Me (4:01)-house classic die ik te vaak gehoord heb, wel slim gebruik van sample

4.Porn Kings en DJ Supreme - Up to the Wildstyle (3:44)-zinloos gestamp, dit soort gesjeesde platen trek ik niet

5.Sash! - Colour the World (3:35)-een mat nummer van Sash, het bewijs dat overexposure dodelijk is, niet aan airplay maar wat minder singles releasen bevordert de kwaliteit en dit nummer had gewoon op het album mogen blijven
met Dr. Alban

6.Strings of Harmony - Part I & II RMX (3:52)-leuk trance nummer, typisch voor die tijd

7.Supercar - Tonite (3:36)-Italiaans gefilter en een "softere'club aanpak, roept ver herinneringen aan The Tamperer op

8.Alena - Turn It Around (3:27)-acceptable vocaal trance nummer dat in het kielzog van ATB en anderen bleef en gelukkig minder kapot gedraaid is

9.Dial M For Moguai - Beatbox (3:49)-dit heeft wel iets, staat een beetje tussen house en stadion meuk in

10.Mad Diva - Spotlight (3:20)-snel vergeten

11.Miss Jane - It's a Fine Day (3:41)-ATB aanranding van Opus III, voegt weinig toe

12.Hollis P. Monroe - I'm Lonely (3:47)-topper, melancholische vocal van TTD brengt dit nummer naar een bepaalde depri sfeer, ook hier wordt het Jaydee loopje leuk toegepast (de versie die ik nu in mijn hoofd heb)

13.Inner City - Good Life (Buena Vida) (3:53)-beetje truttige versie van origineel waar je niet aan hoeft te prutsen, al die latin gitaartjes geven het nummer een stinkende kaas sfeer

14.Tomy Or Zox - My Desire (3:16)-saai

15.ATB - 9 PM (Till I Come) (3:15)-daar is ie dan. Op dat moment apart van the crowd, maar nu kitscherig, bovendien bleek ATB weingi andere truukjes in 99 te kunnen, alleen Fields of love was een verbetering

16.Da Hool - Mama Sweet (4:01)-belachelijk na 2 uitstekende eerdere nummers

17.Dave Leatherman - C'mon (Get Up) (4:09)-de "ik ken het niet"van deze editie

18.FPI Project - Everybody All over the World [DJ Jean Radio Cut] (3:32)-aardige nieuwe versie van house classic uit 1991

19.E-Type - Here I Go Again (3:53)-euro gejank

20.Pronti & Kalmani - Movin' Around (3:48)
-niks bijzonders uit het Pronti & Kalmani winkeltje

Beste nummer: Hollis P Monroe-I'm lonely