Shiva - Firedance (1982)

3. Wild Machine (4:02)
  4. Borderline (4:06)
  5. Stranger Lands (4:02)
  6. Angel of Mons (4:35)
  7. Rendezvous with Death (4:13)
  8. User (3:23)
  9. Call Me in the Morning (5:18)
  10. Shiva (4:20)
  11. Rock Lives On * (2:49)
  12. Sympathy * (4:09)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Niet alleen is Shiva één of andere figuur in het hindoeïsme, het is ook een trio uit Bristol dat met deze Firedance, een paar singles en een compilatie liet horen wat ze in hun mars hadden. Het door Metal Archives opgeplakte etiket klopt aardig: Progressive Rock / Metal.

Dit is geen verborgen diamantje maar wel een album die het ontdekken waard is door de leuke songs, het vertoonde spelniveau en het aangename geluid, waarbij het eventjes wennen is aan de hoge maar wel zuivere zang. Ik denk soms aan een stevigere Rush en/of Triumph uit hetzelfde era. Een minpuntje vind ik het grijze Call Me in the Morning. De twee bonustracks zijn afkomstig van de single Rock Lives On uit 1982, je weet wel, latere heruitgaves.

Hawee
ik heb enkel En Cachent gehoord, maar dat is wel een goed nummer, zeg! Rest ga ik nog eens beluisteren.