Stormwitch - Walpurgis Night (1984)

West-Duitsland
Label: GAMA

1. Cave of Steenfoll (4:20)
  2. Priest of Evil (4:55)
  3. Skull and Crossbones (5:43)
  4. Werewolves on the Hunt (4:40)
  5. Walpurgis Night (3:00)
  6. Flour in the Wind (4:45)
  7. Warlord (4:27)
  8. Excalibur (3:45)
  9. Thunderland (4:30)
avatar van Brutus
Je moet bij dit debuutalbum, wennen aan de zanger. Het is niet je van het.

avatar van Edwynn
Ik heb geen moeite met de vocalen van deze gevaarlijk ogende baas. Walpurgis Night is een beetje een cultdingetje: ambachtelijke (lees: ietwat rommelige) heavy metal met een kwaadaardig tintje. Mercyful Fate en Iron Maiden zullen de voornaamste inspiratiebronnen zijn geweest. Stormwitch maakte nog meer platen maar die schoten al snel richting andere treintjes waarop in de 80s gesprongen moest worden. Nooit werd het zo amusant als op dit debuut.

Hawee
Edwynn schreef:
Ik heb geen moeite met de vocalen van deze gevaarlijk ogende baas.

Het betreft een "bazin" op de cover
Voor de rest beetje kitscherige, maar leuke metal. Gitaristen zijn best goed.

avatar van Edwynn
Goh, ik heb al die jaren gedacht dat dat Andy zelf was.. haha

avatar van Von Helsing
"Stormwitch is niet meer dan een storm in een glas water, een 6,5 voor Walpurgis Night" aldus DNA #19.

Persoonlijk vind ik dit wel een leuk album, zeer authentiek hoe heavy metal bands klonken op een obscuur label destijds. Veel Maiden invloeden van uiteraard de eerste twee albums. Zanger stoort niet, beetje eentonig maar de songs zitten leuk in elkaar. Een groter budget had het album wellicht beter doen klinken maar had de carrière niet gered daar een aantal albums van Stormwitch hierna echt ruk zijn.

avatar van Edwynn
ja, de rest van de discografie is niet heel bijzonder.

Ik vind het ambachtelijke geluid juist erg charmant.