Leatherwolf - Street Ready (1989)

Label: Island

6. Thunder (3:47)
  7. The Way I Feel (4:53)
  8. Too Much (3:37)
  9. Lonely Road (3:44)
  10. Spirits in the Wind (5:05)
  11. Alone in the Night * (3:34)
  12. Tools of Disipline * (5:10)
  13. Black Jack * (4:26)
avatar van Kronos
Heel sterke plaat. Wat andere stijl dan op het debuut, maar speltechnisch is het er ook nog op vooruit gegaan. Prachtige harmonieën in de samenzang en gitaarsolo's om van te kwijlen. Een knap product dat enkel eind jaren tachtig gemaakt kon worden. Voor de 'serieuze critici' wellicht gewoon het zoveelste metal plaatje toen om de neus voor op te halen en nu nog zullen ze er niet naar omkijken. Maar na al die jaren is dit ongemerkt als een goede wijn gerijpt tot een klassieke klassebak van jewelste. De fijnproevers waarbij ik mezelf in dit geval graag reken weten het wel te vinden.

avatar van viking1
Zeer sterke metal plaat van leatherwolf.
Mooie heavy gitaar riffs.
Kocht deze cd eind jaren '80 vindt hem nog steeds sterk.
Heb alleen deze cd van hun kan niet oordelen over hun verdere repotoire,
Maar deze is geweldig,3 gitaristen knalt uit je speakers ha.
Melodieuze metal.

avatar van Dr.Pat
Hier staan toch wel een paar juweeltjes op, die zelfs na al die jaren nog oorstrelend en krachtig klinken. Titelnummer, "Black Knight" en het magistrale "Thunder". Kippenvel!!

Magistrale plaat vol flitsend gitaarwerk (triple axe attack!) en waanzinnige songs!

Zag ze in 1989 op de Aardschokdag en ondanks het niet al te sterke geluid was het genieten geblazen van deze rasmuzikanten

avatar van gigage
In 1991 namen de drie gitaristen onder de naam HailMary nieuw materiaal op maar werd nooit uitgebracht. Tot nu dan. Iets sleazier dan Leatherwolf, maar toch wel leuk. Album heet Disturbing the Peace en staat op sptfy.