Cock Robin - I Don't Want to Save the World (2006)

Label: 31

1. Superhuman (4:32)
  2. I Don't Want to Save the World (4:01)
  3. Fair Enough (4:11)
  4. Across the Way (4:28)
  5. Touched (3:27)
  6. Body over Mind (3:48)
  7. Bp (3:21)
  8. Through the Years (4:59)
  9. Italian Soul (4:22)
  10. The Valley Below (4:29)
  11. Dominoes (3:52)
  12. Me and My Shaman (4:22)
  13. Under the Star I Was Born (3:33)
  14. Just Around the Corner [Live Acoustic] *
avatar van musicfriek
Heeee, verrassend, een nieuw album van Cock Robin!
Iemand al iets gehoord hiervan? Peter Kingsberry is toch alleen over?

avatar van Edwin
musicfriek schreef:
Peter Kingsberry is toch alleen over?

Nee, nee, dit is een volwaardige comeback . Zangeres Anna LaCazio en gitarist Clive Wright zijn namelijk ook weer van de partij. Voor het slagwerk is gebruik gemaakt van een drietal studiodrummers. Verder kan ik je nog niet veel wijzer maken. Dit album is alleen nog maar verkrijgbaar als een pre-release bij een Franse downloadsite. Als eerste single wordt "Body over Mind" genoemd. De echte release zou 6 juni moeten zijn, maar ik betwijfel of dit voor Nederland geldt. Bij de Nederlandse webwinkels krijg ik helemaal geen respons op zoekacties. Het schijnt moeite te kosten om een distributeur te vinden, heb ik ergens gelezen.
Na het uiteengaan van Cock Robin in 1990 woont Peter Kingsberry in Parijs. Inmiddels hebben ze al een aantal optredens achter de rug (o.a. Bordeaux, Lyon) en op 21 juni staan ze in Le Botanique in Brussel. Verder is het afwachten. Ik ben in ieder geval erg benieuwd of het kenmerkende geluid van deze band is behouden. De spannende combizang van Kingsberry en LaCazio en het gevoel voor dramatiek konden mij altijd zeer bekoren.

avatar van musicfriek
Edwin schreef:

Wauw! Dat is goed nieuws!

Nu word ik helemaal nieuwsgierig naar dit album!

Pieter Paal
'Body over mind' klinkt wel aardig en Anna LaCazio is nog steeds een lekker ding, dus ik wil de rest van dit album dus ook weleens horen.

avatar van Rainmachine
Viel me in het begin wel wat tegen maar na meerdere draaibeurten viel het kwartje en mag ie toch in de CD kast blijven staan!

Is er hier een single?

avatar van Edwin
Ja, Body Over Mind was een single.

edit: voor zover ik weet de enige single

avatar van goldendream
Thanks! Was dat de enige single?

avatar van goldendream
Ik luister nu naar het album op itunes en het valt op dat er heel veel duetten zijn tussen Peter en Anna.

Deranged
Smeuïge popplaat.

Niets meer maar ook zeker niets.

Veel minder.

Schijnbaar het album waar de samenzang wat betreft het vrij bassige geluid van Kingsbery en het lieflijke stemmetje van de immens lieftallige Anna LaCazio het mooist uit de verf komt.

Goed te horen op het erg aangename Body Over Mind bijvoorbeeld.

Toch wel snoeihard swag als zij ook ineens even een verse pakt.

Daar waar we haar in deze groep toch vooral kennen van achtergrond werk.