538 Dance Smash Hits Spring 2003 (2003)

Dance
Label: EMI

1. Queen en Vanguard - Flash (3:16)
  2. Room 5 en Oliver Cheatham - Make Luv (3:27)
  3. Scooter - Weekend! (3:32)
  4. Stuart - Free (Let It Be) (3:14)
  5. Simply Red - Sunrise [Infinity Edit] (3:02)
  6. Drumattic Twins - Feelin' Kinda Strange (3:06)
  7. Richard X en Liberty X - Being Nobody (3:36)
  8. Darude - Music (3:35)
  9. Dance Nation - You Take Me Away (3:41)
  10. Sylver - Livin' My Life (3:39)
  11. E-Craig - Drum Beats (3:16)
  12. Flashrider - Attenzione (3:26)
  13. Girls Aloud - Sound of the Underground (3:38)
  14. Atomic Kitten - Be with You (3:28)
  15. Klea - Tic Toc [Magik Muzik Rmx] (3:35)
  16. DJ BoozyWoozy en Joyz - I Wanna Fly (2:59)
  17. Benny Benassi - Satisfaction (3:58)
  18. DJ Alpha en Jus'me - Life Goes On (3:40)
  19. Milk Inc. - Breathe Without You (3:35)
  20. Project Medusa en Exor - Moonshine (3:38)
  21. Kira - I'll Be Your Angel (2:49)
  22. Groove Armada - Easy (3:46)
avatar van RogerV
Beetje een vlak deel. Minder peilloze dieptepunten als de delen hiervoor. Maar nauwelijks uitschieters ook. 2003 was een jaar dat dance zich vooral op de achtergrond vernieuwde en er nog weinig van doordrong tot de charts.

1.Queen en Vanguard - Flash (3:16)
Rechttoe rechtaan stampende plaat met vervormde Queen sample. Vind deze eigenlijk nog wel leuk.

2.Room 5 en Oliver Cheatham - Make Luv (3:27)
Door 3FM erg gehyped nummer van Juior jack. Niet slecht maar warm werd ik er ook niet van.

3.Scooter - Weekend! (3:32)
Comeback van Scooter. Voor mij had het niet zo gehoeven maar bij mijn oude studentenvereniging waren ze er dol op

4.Stuart - Free (Let It Be) (3:14)
Eenvoudig maar leuk en enthousiasmerend houseplaatje. Weinig mis mee.

5.Simply Red - Sunrise [Infinity Edit] (3:02)
Best aardige housemix

6.Drumattic Twins - Feelin' Kinda Strange (3:06)
Hele toffe breakbeatplaat in een tijd dat dat genre op zijn reet lag. Van dezelfde mensen die in de 90's The Shades of rhythm vormden.

7.Richard X en Liberty X - Being Nobody (3:36)
Slechte Chaka Khan cover

8.Darude - Music (3:35)
Vet nummer van Darude dat behoorlijk in de vergetelheid is geraalt. Die energieke pulsense sound is wel erg leuk.

9.Dance Nation - You Take Me Away (3:41)
Ik HAAT autotune

10.Sylver - Livin' My Life (3:39)
Meer van hetzelfde

11.E-Craig - Drum Beats (3:16)
Behoorlijk standaardnummertje dat geen eigen smoel heeft door een zwakke melodie

12.Flashrider - Attenzione (3:26)
Alleen die tokkie achtige kermis kreet is al om over je nek te gaan

13.Girls Aloud - Sound of the Underground (3:38)
Vind het maar truttenmuziek

14.Atomic Kitten - Be with You (3:28)
Nog meer truttenmuziek die hier niet thuis hoort

15.Klea - Tic Toc [Magik Muzik rmx] (3:35)
Moet dit nu echt?

16.DJ BoozyWoozy en Joyz - I Wanna Fly (2:59)
Poging van Boozywoozy om een soort sfeervolle vocalplaat te maken samen met de Hulagirl. Maar waar je de kitscherige Happy hardcore achtige vocal nog het voordeel van de twijfel geeft zijn de zielloze, hakkelende synthgeluiden helemaal dodelijk.

17.Benny Benassi - Satisfaction (3:58)
Wat een tekenend elektrohitje voor die tijd. Goed aan te horen en geinige clip. Wel jammer dat we toen niet meer van die vent afkwamen.

18.DJ Alpha en Jus'me - Life Goes On (3:40)
Beetje een uitgekauwd klinkend vocal tranceplaatje

19.Milk Inc. - Breathe Without You (3:35)
Meer van hetzelfde. Een huisgenoot van me was helemaal gek van deze muziek dus heb het vaa mogen aanhoren.

20.Project Medusa en Exor - Moonshine (3:38)
Begint nog aardig totdat die gezapige synth erin komt

21.Kira - I'll Be Your Angel (2:49)
Vocal is oke maar de synth is te goedkoop

22.Groove Armada - Easy (3:46)
Gewoon weer goed Groove Armada

avatar van NewYorkCityLight
Jammer dat 4 Just 1 Day van Kai Tracid op geen enkele van deze verzamelaars te vinden is, één van mijn favorieten uit die tijd. (En die clip is ook één van mijn favo clips).

avatar van pureshores
1.Queen en Vanguard - Flash (3:16)-ok remake maar begrijp niet zo goed waarom Queen constant als inspiratie nodig lijkt

2.Room 5 en Oliver Cheatham - Make Luv (3:27)-ook erg gehyped door AXE en 538, nooit echt wat gevonden daar de vocal mij mateloos irriteert en het origineel nog leuker is

3.Scooter - Weekend! (3:32)-door dit wil je weer dat het maandag is

4.Stuart - Free (Let It Be) (3:14)-vrolijk popplaatje met dat grietje van een songfestival

5.Simply Red - Sunrise [Infinity Edit] (3:02)-eenvoudige bewerking

6.Drumattic Twins - Feelin' Kinda Strange (3:06)-het klinkt wel ok maar het heeft een typisch "3FM kijk eens hoe hip wij zijn dat we deze ontdekt hebben"sfeer over zich

7.Richard X en Liberty X - Being Nobody (3:36)-leuke mash up van The Human League en dat prulnummer Ain't nobody wat nu wel eens uit de verf komt, in tegenstelling tot vele anderen

8.Darude - Music (3:35)-daar is ie weer, en het was ook zo weer voorbij

9.Dance Nation - You Take Me Away (3:41)-alsjeblieft zeg nee

10.Sylver - Livin' My Life (3:39)-slechte eurotrash met zangeres die flinke duw moet krijgen

11.E-Craig - Drum Beats (3:16)-het kabbelt voort

12.Flashrider - Attenzione (3:26)-te gimmicky

13.Girls Aloud - Sound of the Underground (3:38)-voor een manufactured groep is dit als debuut nog te doen, maar op deze comp misstaat het

14.Atomic Kitten - Be with You (3:28)-ook Atomic Kitten wil eens dansen en jat een 80's nummer en laat het bewerken en hun eigen niksstemmen erbij maken het tot sky radio dance

15.Klea - Tic Toc [Magik Muzik rmx] (3:35)-stiekem vind ik dit toch een fijne remix

16.DJ BoozyWoozy en Joyz - I Wanna Fly (2:59)vlieg alsjeblieft weg

17.Benny Benassi - Satisfaction (3:58)-dit was toch een megagehypt nummer wat vooral door de clip kwam, de sounds die BB hier gebruikt liggen tegen irritant aan

18.DJ Alpha en Jus'me - Life Goes On (3:40)-dit voelt in 2003 al als gedateerd

19.Milk Inc. - Breathe Without You (3:35)-saaie europap

20.Project Medusa en Exor - Moonshine (3:38)-die ken ik niet

21.Kira - I'll Be Your Angel (2:49)-kermisgirl en hoog TROS gehalte

22.Groove Armada - Easy (3:46)
-als Groove Armada op de housey toer gaat is het altijd hoog niveau

avatar van tnf
tnf
Queen en Vanguard - Flash

Best een redelijk nummer, met fraai mysterieus begin. Al lijkt die sample er soms wat geforceerd doorheen gegooid. Eentje die Id&T Radio destijds grijsdraaide, herinner ik me nog (die zender stond hier toen zowat dagelijks aan).

Room 5 en Oliver Cheatham - Make Luv

Een redelijke, maar niet heel bijzondere nageboorte van een muzikaal genre dat een paar jaar eerder veel populairder was, en wat ook aanzienlijk leukere nummers heeft opgeleverd dan dit. Gaat voor mij op één hoop met Galleon - So I begin. Eigenlijk is dit typische 'muziek terwijl u werkt'-dance: aardig om te horen, maar vooral níet storend.

Scooter - Weekend!

De vette knipoog die erin zit vat ik wel, maar toch hebben ze diverse nummers uitgebracht die ik liever hoor dan dit. Deze voelt wat inspiratieloos.

Stuart - Free (Let It Be)

Zo eenvoudig lijkt me dat niet hoor, het maken van een dergelijk perfect poppy dance-plaatje. Het klinkt als iets wat erg vakkundig in elkaar gezet is. Ik word er ook erg vrolijk van.

Simply Red - Sunrise [Infinity Edit]

Best aardige remix, met een lekker zonnig sfeertje erin. Al prefereer ik toch het origineel.

Drumattic Twins - Feelin' Kinda Strange

Bovengenoemde 'kijk eens hoe hip wij zijn dat we deze ontdekt hebben'-sfeer heb ik nooit zo gevoeld. Gewoon een leuk, goed gemaakt plaatje. Toch prefereer ik van deze mensen het aloude Extacy, uitgebracht als Shades Of Rhythm (ik wist niet eens dat het dezelfden waren, maar onze wandelende dance-encyclopedie dus wel).

Darude - Music

Pulserend geluid, inderdaad. Ook typisch een nummer om te horen als je op de kermis in een of andere kotsmachine zit, in afwachting van het moment dat het ding over de kop gaat. Wel leuk verder. De goede kant van typische kermis-muziek.

Sylver - Livin' My Life

Op de een of andere manier voerden hun concurrenten van Lasgo dit genre toch echt beter uit. Oninteressant, zeker binnen z'n genre uitermate clichématig nummer, met nog minder interessant zanik-stemmetje.

Flashrider - Attenzione

Weer kermismuziek, maar schotel me binnen die categorie dan toch maar die van Darude voor. Die heeft nog enige klasse, dit zet ik na een minuut al graag af. Het totale gebrek aan subtiliteit is dodelijk.

Girls Aloud - Sound of the Underground

Deze zit absoluut goed in elkaar, en zeker voor zo'n typisch prefab product klinkt het behoorlijk goed. Heerlijk Dick Dale-achtig gitaartje. Vol geproduceerd, zonder 'over the top' te gaan zoals heden ten dagen veels te vaak gebeurd. Maar dit alles is wel totaal te danken aan de mensen erachter, níet aan die meisjes. In de studio kan je alles oppoetsen. Maar de daadwerkelijke kwaliteiten van die meisjes (slechts 1 ervan, die brunette die géén Cheryl heet, blijkt bij het zien van live-optredens te kunnen zingen) spoken bij het luisteren hiernaar wel door m'n hoofd. Die tegenstrijdigheid maakt er een vreemdsoortig guilty pleasure van.

DJ BoozyWoozy en Joyz - I Wanna Fly

Deze is van een tenenkrommendheid waardoor ik er bijna om moet lachen, met die (inderdaad) happy hardcore-achtige vocal. Bíjna. In feite moet ik er net zo erg van kotsen als van de reeks voorgangers uit de Klubbhead-stal. En dan die clip, zo pauper, tjongejongejonge. Stereotype 'met minstens honderd kilometer per uur voorbijrazende Golf met open dak en de auto-radio op 10'-materiaal.

Benny Benassi - Satisfaction

Grappig clipje, hoe seksistisch ook. En dat liedje, daar was ik destijds na 1 keer luisteren al helemaal verslaafd aan. Ik vind hem anno nu nog wel aardig, niveau 'gewoon leuk' zeg maar. Erg aanstekelijk. Maar de reeks nummers die hij daarná nog uitbracht: laat maar.

DJ Alpha en Jus'me - Life Goes On

Deze klinkt inderdaad nogal 1998. Verder niet erg spectaculair, maar ik zou de radio er niet voor af zetten.

Milk Inc. - Breathe Without You

Zie die van Sylver. Deze heeft misschien een iets minder zeikerig stemmetje, maar verder is het er gelijk aan.

Kira - I'll Be Your Angel

Ook een typisch Vlaams nummer, ik hoorde het al voordat ik onder de YouTube-file lás dat het daar vandaan kwam (was al aan het gokken). Niet bepaald bijzonder verder.

Groove Armada - Easy

Weer een Id&T Radio-standard van toen. Lekker nummer, met fraai subtiel zomer-sfeertje. Die nummers van hun hebben steevast een hoog 'interessant onder de koptelefoon'-gehalte, of ze nu loungy zijn of wat sneller (zoals deze).