Scritti Politti - Provision (1988)

Label: Virgin

1. Boom! There She Was (4:59)
  2. Overnite (4:44)
  3. First Boy in This Town (Lovesick) (4:22)
  4. All That We Are (3:31)
  5. Best Thing Ever (3:51)
  6. Oh Patti (Don't Feel Sorry for Loverboy) (4:21)
  7. Bam Salute (4:33)
  8. Sugar and Spice (4:11)
  9. Philosophy (4:53)
  10. Oh Patti [Don't Feel Sorry for Loverboy) (Extended Version] * (6:32)
  11. Boom! There She Was [Dub] * (7:14)
avatar van vigil
Nooit echt ddorgebroken deze band in Nederland, terwijl ze toch prima popmuziek maakte. Een ska-achtig slaggitaartje hier een funky baslijn daar en zo op z'n tijd een fraai blaaspartijtje. Ja hoor, ik hou er wel van!

Pieter Paal
'Oh Patti' vind ik hier het beste nummer. Miles Davis deed toch ook mee op deze track?
De rest wil bij mij niet zo. Is slaapverwekkend. Het vorige album is zoveel keer beter.

avatar van The Voice
Album doet imo niet onder voor zijn voorganger Cupid & Psyche. Alles klinkt nog even helder en strak. Hier en daar hoor je de vocoderstem van Roger Troutman (Boom! There she was en Sugar & Spice).

Boom! en Oh Patti zijn op single uitgebracht, maar konden niet lang in de top 40 blijven hangen.

avatar van lennon
Dit is nog wel een aardige plaat, maar Cupid & Psyche blijft toch mijn favoriet. Deze borduurt er wat op door qua sound, maar is het net niet. Blijft een aardig, maar geen memorabel album. Maar dat vind ik van Cupid & Psyche overigens ook niet.. aardig.. dat is wat bij de muziek van de heren past vind ik...

Oh Patty zit zo mooi in elkaar. Onbegrijpelijk dat het geen grote hit is geworden.