Max Richter - Testament of Youth (2015)

Score
Label: Milan

1. No More Fear (1:05)
  2. Prelude (1:54)
  3. Love and Imagination (2:42)
  4. Pools of Gold (1:42)
  5. Never Did Run Smooth (1:40)
  6. The Triumph of Time (1:27)
  7. Each Others Minds (1:59)
  8. The Rising of the Sun (2:37)
  9. Anathemata (1:38)
  10. Departed (1:27)
  11. Action at a Distance (1:07)
  12. Realities (1:08)
  13. A Duet for Three (1:41)
  14. These I Send to You (2:33)
  15. Before the Ending of the Day (1:18)
  16. The Chambers of the Heart (0:56)
  17. Vergissmeinnicht (5:11)
  18. Mantegna / Entropy (0:55)
  19. Returning Over the Nightmare Ground (2:53)
  20. Et in Terra Pax (2:03)
  21. I Will Not Forget You (3:55)
avatar van andnino
Max Richter is in toenemende mate ook een componist van filmmuziek. Als je dat samen neemt met zijn eigen werk is de mate waarin zijn discografie toeneemt opmerkelijk. Waar dat bij veel filmcomponisten echter de kwaliteit lijkt te schaden, is eigenlijk alles van Richter van een torenhoog niveau. Ook Testament of Youth heeft een prachtige soundtrack van hem gekregen. Deze heeft wel weer zijn kenmerkende minimalistische stijl, maar dat is wat mij betreft geen bezwaar, want er staan gewoon weer een hoop geweldige composities op.

avatar van thomzi50
Een zeer ingetogen score. Geen bombast, vaak bestaat de muziek maar uit één of twee instrumenten tegelijk. Afgaande op de muziek is dit een kalme, liefdevolle film, een tikkeltje sentimenteel misschien, en omdat ik veel Richter-scores al ken hoorde ik hier ook wel weinig echte verrassing. Maar: een knap werk weer, dit.