Evanescence - Evanescence EP (1998)

Label: Wind-up

1. Where Will You Go? [EP Version] (3:50)
  2. Solitude (5:47)
  3. Imaginary [E.P Version] (4:19)
  4. Exodus (3:07)
  5. So Close (4:31)
  6. Understanding (7:24)
  7. The End (8:01)
Deze cd-cover is bijna identiek aan de cd-cover van Nightwish´s " Once" , en viceversa. Dit is exact hetzelfde beeld.
Als ik zie in welk jaar dit uitgegeven is, dan moet Nightwish het idee van Evanescense hebben afgepakt.
Dit snap ik dus niet,...of ze hebben het niet geweten, of zo wel, er een bedoeling mee hebben gehad ten aanzien van Evanescense.
Nee, nu ik nog eens goed kijk zijn het toch 2 verschillende beelden.
Maar ik vind het toch een beetje apart.

P.s., mischien is dit wel leuk voor een quiz op t.v., zoek de verschillen tussen de beide beelden.
Ik heb ze al gevonden.

avatar van bennerd
SoundWave schreef:
Ik heb ze al gevonden.

Het logo?

Maar inderdaad, ze lijken heel goed op elkaar, de hoezen. Maar dat zal volgens mij wel toeval zijn.

avatar van ariedirk
Ik hoorde laatst where will you go.
ik vond het wel leuk leuk nummer en wilde weten van wie het was, ik had echt nooit geraden dat het evanescence was. klinkt niet als.
wel een leuke verassing

hoe is de rest van dit eptje?

avatar van Mandylion
SoundWave schreef:
Nee, nu ik nog eens goed kijk zijn het toch 2 verschillende beelden.
Maar ik vind het toch een beetje apart.

Ik dacht een keer ergens gelezen te hebben dat het een bestaand beeld is en dat het verder toeval is dat zowel Evanescence als Nightwish dit hebben gebruikt in hun albums. Toch zou dat vreemd zijn, want dan moet bij één van de twee de foto zijn bewerkt, aangezien de krans er anders uitziet op Once.

Van deze EP ken ik alleen Exodus, Solitude en So Close een beetje en die nummers vind ik redelijk. Best apart, maar niet prettig om naar te luisteren door het valse geluid af en toe. Geef mij maar, van het oudere werk van Evanescence, liever Origin, dat is een erg mooi album.

avatar van Mandylion
Oja, dit is het beeld: Angel of Grief. Het is ook nog gebruikt voor de achterkant van Origin.

avatar van Shinobi
Aardige EP, alleen jammer dat de geluidskwaliteit soms niet al te goed is.

3,5 Sterren.