Grime - Circle of Molesters (2015)

geen stemmen

Italiƫ
Label: Argento

1. Intro (Obscuration) (3:08)
  2. Get Immortal (3:23)
  3. Verge of Wrath (4:42)
  4. Decay in Hades (3:47)
  5. Sulphorous Veins (7:11)
  6. Accelerating Transition (4:29)
  7. Salvation Come from Below (4:27)
  8. Orgiastic Rite (7:01)
avatar van ElroHirtje
Zwaar dominerende sludge metal met een veelal laag (doom)tempo, waarbij de albumhoes niet beter kan duiden waar dit heen gaat: Naar de smerige krochten van ons bestaan waar het pijn doet, waar agressie de voertaal is. De deugden hiervoor zijn mn de loodzare bas, killer (dubbel)bas drums en niet in de laatste plaats de bm achtige krijsende vocals. Op een normaal volume kan je er al niet meer omheen, de muziek legt je zijn wil op.
En of dat leuk is? Ja en Nee.
De riffs zijn prettig, maar wat monotoon. De 'zang' , ahum, is absoluut van waarde voor de sfeer van het album, maar ook die wordt na verloop van tijd wat saai. Misschien is een lesje in the church of Ra?
De productie is vuig en vet. Maar niet te. Misschien is dat wel jammer: gitzwart harde sfeer van de plaat geeft de aanzet om dan ook maar echt over de rand te gaan, dan ook maar ál het bloed aan de muur.

Een album dat de vaandel van de extreme sludge in handen heeft. Op mijn dagen dat ik in mn sludge hemd sta, zal ik het dan ook zeker nog is opzetten.
Live te aanschouwen tijdens desertfest antwerpen. Deze plaat is zeker een uitnodiging.