Loretta Lynn - Full Circle (2016)

Country
Label: Legacy

1. Whispering Sea (Introduction) (0:55)
  2. Whispering Sea (2:16)
  3. Secret Love (3:20)
  4. Who's Gonna Miss Me? (2:44)
  5. Black Jack David (2:09)
  6. Everybody Wants to Go to Heaven (2:53)
  7. Always on My Mind (3:27)
  8. Wine Into Water (3:21)
  9. In the Pines (3:07)
  10. Band of Gold (2:52)
  11. Fist City (2:16)
  12. I Never Will Marry (3:37)
  13. Everything It Takes (3:01)

met Elvis Costello

14. Lay Me Down (2:50)

met Willie Nelson

avatar van heartofsoul
Voor de liefhebbers van ouderwetse country: eind deze week verschijnt het nieuwe album van Loretta Lynn. Haar stem is uiteraard niet meer zo jong en danig gesleten (ze is dan ook al 82), maar toch is het een mooi album geworden met een prachtige, transparante begeleiding. Ze heeft de laatste jaren nog veel meer materiaal opgenomen, onder leiding van John Carter Cash en haar dochter Patsy Lynn Reynolds.

Al te beluisteren via deze link:
First Listen: Loretta Lynn, 'Full Circle' : NPR

avatar van Supersid
Ik vind dit alvast een héél mooie hoes. Van waardig ouder worden gesproken...

avatar van Toon1
Fijn om weer een nieuwe Loretta Lynn te horen. Ongelofelijk dat ze alweer 82 is!

kuifenco
shame on me. totaal over het hoofd gezien. nog even hartelijk als altijd. da's toch een vrouw én een stem om verliefd op te blijven. de begeleiders zijn trouwens ook niet mis. productie idem. kortom erg fijne klassieke countryplaat. de volgende komt er al weer aan. onvoorstelbaar.

hieronder link naar een fraai gemaakte korte biodocu (bbc4) over loretta lynn (2014):

Queens of Country Loretta Lynn - YouTube

Toon1 schreef:

Op dat moment van schrijven was ze geen 82, maar 84 jaar oud. En inmiddels (in 2019) alweer 87 jaar oud & still going strong.

Echt ongelofelijk knap van deze levende legende (geboren op 14 April 1982).

avatar van spinout
Als ze in 1982 geboren is, is ze toch geen 87 jaar oud? Het moet natuurlijk 1932 zijn.

spinout schreef:

Je hebt volkomen gelijk, helaas kan ik het niet meer aanpassen.