Rumer - Love Is the Answer (2015)

Label: Night Owl

1. Love Is the Answer (4:11)
  2. Being at War with Each Other (3:52)
  3. I Can't Go for That (4:21)
  4. Be Thankful for What You Got (5:59)
avatar van E-Clect-Eddy
De Todd Rundgren cover Love is the Answer is oorspronkelijk al redelijk soft maar door de koren wel heel mooi, Rumer heeft een versie die nog softer is en die minder leunt op het achtergrondkoor. Live komt het iets beter uit de verf maar hier had ze toch meer mee moeten doen in de studio. Hetzelfde geldt voor de cover I Can't Go for That van Hall & Oates, het orgineel is iets meer uptempo en met power in de refreinen dat mis ik hier in Rumer's versie.

DCS
Rumer has it… een prachtige stem, die nogal eens vergeleken wordt met die van Karen Carpenter van The Carpenters, en daar zit wel wat in. Nu komt Rumer met een EP met vier studio-versies van covers die ze ook live heeft gedaan, te weten: “Love Is The Answer” (Todd Rundgren), “Being At War With Each Other” (Carole King), “I Can’t Go For That” (Hall & Oats) en “Be Thankful For What You Got” (William DeVaughn).
Het doen van covers is altijd lastig. Of je moet zo’n cover een geheel eigen uitvoering geven (waarbij het erg makkelijk is om de plank mis te slaan) of je blijft trouw aan de oorspronkelijke versies, maar dan sta je wel in de schaduw van de oorspronkelijke artiesten; en dan sta je al op achterstand als het een echte klassieker is.
In dit geval heeft Rumer voor de eerste optie gekozen. Instrumentaal steekt het prima in elkaar, is ook allemaal mooi gearrangeerd. Voeg er dan een prachtige stem aan toe… en dan mist er toch iets. O, het klinkt allemaal mooi hoor, maar blijft teveel “middle-of-the-road.” Dat is jammer, want met iets meer pit had er veel meer in gezeten. Luister maar eens naar de oorspronkelijke versie van “I Can’t Go For That” door Hall & Oats en daarna naar de versie van Rumer. Het mist toch een <knipt met vingers> (en ook dat deel met de sax natuurlijk). Nu zijn deze vier tracks iets teveel lekkere achtergrondmuziek voor een romantisch dinertje bij kaarslicht. Daarnaast is een EP met maar vier covers wel erg minimaal; had er dan toch een extra nummer bij geknald.