Steve Forbert - Rocking Horse Head (1996)

Folk / Rock
Label: BMG

1. If I Want You Now (4:57)
  2. My Time Ain't Long (3:30)
  3. Shaky Ground (3:59)
  4. Dear Lord (3:09)
  5. Moon Man (I'm Waiting on You) (3:18)
  6. Don't Stop (3:39)
  7. Some Will Rake the Coals (3:37)
  8. I Know What I Know (3:09)
  9. Good Planets Are Hard to Find (3:15)
  10. Big New World (4:28)
  11. Open House (2:30)
  12. Dream Dream (4:29)
avatar van potjandosie
het zoveelste album van de door de jaren heen zeer productieve Steve Forbert.

12 eigen liedjes met zijn vertrouwde mix van rustige, ingetogen nummers en mid/up-tempo songs, waarvan de laatste helaas op dit album overheersen en in combinatie met de voor zijn doen middelmatige kwaliteit van de liedjes, met name het trio nummers (8,9 en 10) op de 2e helft van dit album wil niet beklijven, is het gevolg een licht teleurstellend album.

hoewel het mid-tempo "If I Want You Now" een sterke opener is, gaat mijn voorkeur naar de klein gehouden nummers als "Dear Lord", "Some Will Rake the Coals", "Open House" en de folky afsluiter "Dream, Dream" met fraaie accenten van fiddle en mandoline. een nummer dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

het stevig rockende "My Time Ain't Long" heeft iets weg van de sound van The Jayhawks, net als "Moon Man" en "Don' Stop" 1 van de betere nummers in die stijl.

los van zijn eigen vaste band speelde als gastmuzikant o.a. oudgediende Al Perkins mee op pedal steel en lap steel gitaar, maar helaas komt zijn fameuze spel niet prominent naar voren.

Steve Forbert heeft heel wat betere albums gemaakt dan deze "Rocking Horse Head".

Album werd geproduceerd door Brad Jones
Recorded at Treasure Isle, Nashville, Tennessee