Agrotóxico - Libertação (2007)

1 stem

Brazilië
Punk
Label: Dirty Faces

1. Eles Não Vão Parar (2:12)
  2. Africa (2:05)
  3. Fim Do Mundo (3:14)
  4. Inimigo Real (2:44)
  5. Pesadelo (3:24)
  6. Pelos Escombros (2:18)
  7. Vozes da Periféria (2:23)
  8. Holocausto Animãl (3:01)
  9. Ateus Em Trincheiras (2:26)
  10. Escravizados (3:28)
  11. Revolucao Dos Anjos (2:19)
  12. Viver Condenado (2:23)
  13. Você Não Esta Sózinho (2:18)
  14. Vitamas da Repressão (2:23)
avatar van AOVV
Stevige hardcore-punk van deze Braziliaanse band. Een jaar of 12 geleden heb ik hen - als ik het me goed herinner - op het één of ander kleinschalig festivalletje zien spelen, en was ik best onder de indruk. Nu ben ik er - lichtjes getriggerd door Koenr's meest recente muzikale reis, al is dit een compleet ander genre - nog eens achteraan gegaan, en deze band blijft wat mij betreft toch behoorlijk stevig staan. Agressieve, veelal korte nummers worden er in sneltempo doorgejaagd, en vooral de strot van zanger Marcos maakt indruk.

De albumcover roept herinneringen op aan de vrijheidsstrijders, maar dan in een modern jasje. Agrotóxico bevindt zich dan ook aan de linkerzijde van het politieke spectrum, waar ze hun lokale fanbase hebben opgebouwd, al zijn ze ook erg vaak in Europa geweest. Ik ben benieuwd wat deze punkrockers over de huidige situatie - in eigen en buitenland - zouden denken.

3,5 sterren

avatar van Koenr
Gaat op de lijst!

Mijn reis gaat meer door de traditionelere genres (en enkele latere, politieke bewegingen) inderdaad, maar Brazilië is een enorm groot land. Niet zo gek dat er ook flinke punk en metal scenes zijn natuurlijk.

Probeer ook zeker een keer het punky, noisy werk van Deaf Kids.

avatar van AOVV
Bedankt voor de tip, meteen maar 'ns die EP beluisteren! Ze zitten op het label van Neurosis, zie ik. Dat alleen maakt het al interessant.