Mattheis - Kindred Phenomena (2015)

Electronic
Label: Nous'klaer

1. Herds (8:57)
  2. Ben_m [Tidal Fields Version] (3:38)
  3. Ben_m (6:50)
  4. Bit Fragments (8:16)
  5. Swell (7:10)
  6. PR6 (8:26)
  7. PR8 (9:04)
  8. Current (2:24)
avatar van pim556
Luistervoer voor fans van Border Community, al luistert Mattheis dat zelf liever niet, omdat hij er niet te veel op wil lijken. Goed uitgangspunt en fantastische plaat, gewoon uit Rotterdam.

tuktak
Vinyl only vrees ik? Ik wil deze wel digitaal hebben nl, PR6 is een dikke track.

avatar van luc011190
Digital komt eraan!

avatar van 3dwardVan3
Bij het beluisteren van dit album denk je niet direct aan Goeree-Overflakkee! En toch heeft Mattheis (Matthijs Verschuure) zijn roots op dit eiland liggen. Kindred Phenomena is een album met een basis van techno en daarboven op melodieuze lijnen gebaseerd op bijvoorbeeld disco. Het is een fijn album, waarbij je eigenlijk steeds sneller naar voren wilt, niet omdat het verveelt, maar omdat het nieuwsgierig maakt wat nu weer komen gaat. Het album is uitgebracht op het label Nous'klaer, wat in het Zeeuws staat voor 'Nu is het klaar'. Hopelijk moet dat (Nous'klaer) niet te letterlijk genomen worden, want ik ben benieuwd naar het vervolg op dit debuut album.

Prachtige plaat, pas nu "ontdekt" na de schatten uit het Nous'Klaer label te doorgronden. Grappig is dat ik vlak achter elkaar Mattheis en Lewsberg uit Rotterdam, compleet andere muziek.
Dat Nous'Klaer label is echt fantastisch, kende alleen die waanzinnige Paerels maar nu ook deze dus, Paerels II en Koraal.
Deze plaat perfecte electronica, afwisselend.
Ga die Mattheis en andere labelgenoten checken.
Heb deze bij Distortion records opgepikt, gewoon in Amsterdam....

OOOOO
Grootfaas schreef:
Deze plaat perfecte electronica, afwisselend.
Ga die Mattheis en andere labelgenoten checken.
Heb deze bij Distortion records opgepikt, gewoon in Amsterdam....

Ja goeie plaat he! Probeer ook zeker de Nodal lines ep!

Ja goeie plaat he! Probeer ook zeker de Nodal lines ep! [/quote]

Thanks voor de tip, ik ga sowieso ook die split met Oceanic aanschaffen.

OOOOO
Blijft een beest van een plaat. Verouderd niet en blijft een fantastische trip van A tot Z