Nap Eyes - Thought Rock Fish Scale (2016)

Canada

6. Alaskan Shake (5:11)
  7. Roll It (3:05)
  8. Trust (2:41)
avatar van Slowgaze
We hebben er weer eentje te pakken: iemand die denkt dat-ie Lou Reed is. Deze keer gaat het om de zanger van Nap Eyes, van wie ik geen zin heb om de naam op te zoeken. Ik ben daar gewoon eerlijk in. Hij praat meer dan-ie zingt, en doet heel erg Reed na, en dan bedoel ik de Reed van diens rustigere nummers. Thought Rock Fish Scale krijgt goede recensies, maar ik weet niet waarom, want dit is toch best een saai plaatje. Als je een album wil horen dat het midden houdt tussen de rustigere Velvets en Lou Reed solo enerzijds, en Dire kotsbui Straits anderzijds, dan is Thought Rock Fish Scale vast wat voor je. Wil je dat niet horen, bijvoorbeeld omdat je een goede smaak en gezond verstand hebt, dan moet je een andere plaat checken. De laatste Jeffrey Lewis bijvoorbeeld, die ook denkt dat-ie Lou Reed is, maar dat nog wel aardig doet. Nap Eyes heeft namelijk een aardige, maar behoorlijk saaie plaat gemaakt. De opener ‘Mixer’ is best aardig, en is het enige nummer dat echt overtuigt. Het gitaargepiel op de andere nummers is soms wel aardig, ook al is de gitaar het meest overschatte instrument in de geschiedenis, maar de nummers en zang zijn best wel saai. ‘It’s the Alaskan shake’ en zo, zingt de zanger, en het zal allemaal wel. Ik werd er een beetje vervelend van.

avatar van wexxel99
We hebben er weer eentje te pakken: iemand die denkt een muziekcriticus te zijn en ons daarom de wet kan voorschrijven over wat goede muziek is. Jazeker ik vind dit een heerlijk plaatje en ja ik kan er niets aandoen, want heb ik geen 'gezond' verstand en een bijzonder slechte smaak. O vergeet ik bijna te vermelden dat ik ook nog van gitaren houd.
Heerlijk plaatje wat een bijzondere mix van de Velvets ten tijde van hun derde, de Feelies en tal van vermaarde kiwi-pop bandjes weet te vermengen in een bijzonder lijzig album.
Tja balen man dat mijn gezonde verstand mij in de weg zit.

avatar van Slowgaze
wexxel99 schreef:

avatar van ArnoldusK
Slowgaze schreef:
We hebben er weer eentje te pakken: iemand die denkt dat-ie Lou Reed is.

Alsof je op iedere straathoek een Lou Reed-imitator tegenkomt anno 2016.....
Ik mis die lome, doordeweekse vertelachtige sound wel in het huidige muziekveld.
Toegegeven, de gitaar- en baseffecten lijken wel uit het honk van de VU gejat te zijn.... Maar boeie, heerlijke sound toch?