Naive Set - Dragon (2015)

Label: Subroutine

1. That Was That (2:22)
  2. Bottom of the Sea (3:43)
  3. Dragon (3:08)
  4. Up Beach (3:16)
  5. Midnight, Amsterdam (1:59)
  6. Dieter Rams's Wife (3:07)
  7. He Will Lead You Home (2:12)
  8. Rabbits (3:07)
  9. Spoken For (4:09)
  10. One Two Three Eight (2:31)
  11. Let Me Down (3:31)
avatar van likeahurricane
Live in Utrecht, heeft wat weg van de Feelies

Naive Set - Dieter Rams's Wife @ Le Mini Who?

avatar van cddrive
Vandaag op Luisterpaal beluisterd; en inderdaad ook (zie opmerking hiervoor) mijn eerste ingeving was: 'The Feelies'. (Heel lang geleden overrompelde dit groepje mij tijdens een live concert in Brussel en met hun eerste LP 'Crazy Rithms') Het klink in elk geval best wel fris!

avatar van midnight boom
Subroutine Records tekende in het verleden onder meer Nouveau Vélo, Rats On Rafts en The Homesick en bewees daarmee een goede neus te hebben voor interessante gitaarbands uit de Nederlandse underground. De 'grote' release van dit najaar was Dragon, de tweede plaat van het Amsterdamse Naïve Set. Het is geen perfecte, maar wel een charmante, rammelende gitaarplaat die bewijst dat dit kwartet in korte tijd een gezonde groei heeft doorgemaakt. Zeker in vergelijking met de in 2014 verschenen voorganger Reclining Nude is Naïve Set een betere band geworden. De band heeft namelijk inmiddels een feilloos gevoel voor het schrijven van tijdloze gitaarliedjes, zij het altijd vol eigenzinnige twisten. Namen als R.E.M., The Feelies en Real Estate zijn nooit ver weg, hoewel de muziek van Naïve Set ook met Nouveau Vélo te vergelijken valt. Van 'Up Beach' en 'He Will Lead You Home' krijgt de luisteraar direct goede zin terwijl een 'Midnight, Amsterdam' prettig melancholisch en donker uit de hoek komt. Toch: Dragon is een plaat die ten allen tijden hoopvol klinkt. Bijzonder is ook het pakkende 'Dieter Ram's Wife', dat in afwisselend Duits en Engels wordt gezongen. Het mag gelden als het eigenzinnigste liedje van de plaat, terwijl single 'Rabbits' door kan als 'hitje' van de plaat. Dragon is een over de gehele linie frisse plaat met een handvol wereldliedjes. Toch zien we Naïve Set in de nabije toekomst deze sterke worp nog overtreffen.

Van: Daans Muziek Blog