Lycus - Chasms (2016)

2. Chasms (13:05)
  3. Mirage (7:27)
  4. Obsidian Eyes (12:23)
avatar van Metalhead99
De openingstrack is al te beluisteren op het youtube-kanaal van Relapse: LYCUS - "Solar Chamber" (Official Track) - YouTube

avatar van wizard
Zelfs door de crappy speakers van mijn laptop klinkt Solar Chamber goed, dus ik ga dit album zeker beluisteren.

avatar van AOVV
Zo op het eerste gehoor is deze tweede van Lycus nog een pak indrukwekkender dan het debuut. De songs zijn beter uitgewerkt, klinken donkerder en rauwer, gaan simpelweg veel ongemakkelijker onder de huid kruipen. Vooral de eerste helft van de plaat komt meteen zeer sterk binnen, maar deze plaat zal ik nog een aantal keren moeten beluisteren, dat is zeker!

100% zeker kan ik het natuurlijk nog niet zeggen, maar de eerste toprelease van 2016 dringt zich op.

avatar van laboomzaa
Mooi man, dit.

avatar van wizard
Een paar maanden geleden was ik erg enthousiast over het eerste nummer van dit album dat ik hoorde. Sindsdien heb ik het hele album een aantal keer geluisterd via Lycus' bandcamppagina, maar het enthousiasme dat ik aanvankelijk voelde, komt niet terug. Doomalbums zoals ik ze het liefst heb, zijn of melancholisch van sfeer (à la My Dying Bride) of juist erg traag en loodzwaar (Ahab, Skepticism). Chasms is geen van beide, en als ik het album weer eens luister, krijg ik nooit het "dit moet ik snel weer horen"-gevoel.

avatar van Lau1986
Dit is echt een lekkere plaat. Heerlijke loodzware doomstukken, maar er is genoeg ruimte voor sfeervolle, melodieuze stukken. En prima vocalen. ik kan hier echt van genieten.