Johnny Cash - Koncert V Praze (1983)

Alternatieve titel: In Prague Live

Country
Label: Supraphon

1. Ring of Fire (3:02)
  2. Folsom Prison Blues (3:01)
  3. I Still Miss Someone (3:01)
  4. Big River (2:57)
  5. I Ride an Old Paint / Streets of Laredo (4:53)
  6. Sunday Morning Coming Down (4:00)
  7. I Walk the Line (2:24)
  8. Last Date (3:39)
  9. City of New Orleans (3:52)
  10. Hey Porter / Wreck of the Old '97 / Casey Jones / Orange Blossom Special (10:15)
  11. Wabash Cannonball (2:40)
  12. Wabash Cannonball (Conclusion) * (1:24)
avatar van Metalhead99
Zeer obscure live-plaat van de beste man. Maar voor de liefhebbers: ik zag laatst op Amazon dat deze (volgens mij in de V.S.) een rerelease gaat krijgen op in ieder geval CD/VINYL/MP3 formats.

avatar van AbleMable
Dit album verscheen in 1983 in het toenmalige en nog communistische Tsjecho-Slowakije. En dit live album/concert werd opgenomen op 11 April 1978 in Praag en in 1983 dus alleen uitgebracht in Tsjecho-Slowakije.
Met het verschijnen van de box met al zijn Columbia albums verscheen dit album pas voor de eerste keer wereldwijd.
Cash wordt deze avond begeleid door de toen nog complete Tennessee Tree aangevuld met Jerry Hensley (gitaar) , Earl Poole Ball (piano) en natuurlijk The Carter Family en Jan Howard (backing vocals).
Het is dus een echt ouderwetse Cash live album met voornamelijk Cash klassiekers. Er mankeert eigenlijik niks aan, de band is in vorm en Cash ook.

AbleMable schreef:

Daar ben ik het helemaal mee eens, alleen juist daarom geef ik het wel een hogere waardering.

avatar van AOVV
Erg leuk concert met veel oude favorieten. Johnny Cash had er zin in, zijn band (toen de Tennessee Three nog echt met drie waren!) was op dreef en vrouwlief June Carter mocht uiteraard ook niet ontbreken. De sfeer van Folsom en San Quentin wordt niet gehaald, maar dit is toch erg prettig om naar te luisteren.

4 sterren