Crash Test Dummies - Give Yourself a Hand (1999)

Canada
Label: Arista

1. Keep a Lid on Things (2:45)
  2. A Cigarette Is All You Get (2:28)
  3. Just Chillin' (3:32)
  4. I Want to Par-Tay! (2:29)
  5. Give Yourself a Hand (3:00)
  6. Get You in the Morning (2:57)
  7. Pissed with Me (3:09)
  8. Just Shoot Me, Baby (3:34)
  9. A Little Something (4:36)
  10. I Love Your Goo (3:31)
  11. Aching to Sneeze (3:23)
  12. Playing Dead (3:15)
Dit album is moeilijk serieus te nemen, hadden de vorige albums nog wel iets melancholisch...
De muziek is te "modern" voor ze en tevens vind ik de zang van Brad Roberts ook niet helemaal geweldig.

avatar van PEN15
Ik had eigenlijk niets met de dummy's, maar deze plaat vond ik ergens wel aardig. Het was in zeker zin moderne kunst van 1999, met een rare platenhoes, merkwaardige teksten die geen hout snijden, dan weer een vrouwenstem dan weer hoge stem van een vent, dan weer een dronken stem. Mijn vrienden vonden deze plaat destijds nogal "George Michael". Zeker nog wel de helft van het album zijn leuke nummers, met Keep a Lid on Things als hoogtepunt.

Best apart album van de Dummies. Veel vreemde geluidjes en stemmen waarbij de gezongen nummers door Ellen Reid de hoogtepunten vormen. Geluidstechnisch klinkt het rijk en helder. Gun het wat luisterbeurten en je kunt het waarderen.